Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


8. maj 2024


I næste uge går turen igen mod Aarhus, hvor vi har møder i vores tre lokale netværksgrupper: Byens Udvikling, Byens Strateger og temagruppen Din, min og vores by. Hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan du kommer i betragtning til en af grupperne, så kontakt os gerne. I mellemtiden kan du læse mere om konceptet her.


Derudover har vi et arrangement på Aarhus' gamle kommunehospital, hvor de oprindelige bygninger fra 1930’erne og 1950’erne er i færd med at blive omdannet til en ny og levende universitetscampus. Der er stadig plads til flere deltagere. Kom med og se, hvordan den kommende universitetsby tager form. Arrangementet "Fra kommunehospital til ny universitetscampus Aarhus" tilmelder du dig her.


I sidste uge afholdt vi en debatsalon om, hvordan vi kan bruge kunsten og de kreative miljøer som drivere i byudviklingen. Det er der kommet denne fine podcast ud af, som "Under Byen" har produceret. 


Der er meget mere byudvikling på programmet, når vi i næste uge besøger et af hovedstadens mest omdiskuterede områder, nemlig under og omkring Bispeengbuen og Lundtoftegade. Du er velkommen og tilmelder dig arrangementet Byudvikling i et bydelsskel her.


På årets Folkemøde har vi samlet nogle af de skarpeste hoveder fra byggebranchen - samt politikere, der har reel indflydelse på den - i et sejt panel, når vi fredag den 14. juni lader Byggeriets Dilemmaer med Sara Bro løbe af stablen på BL's udendørs scene v. Domen. Til at hjælpe os med at knække de svære dilemmaer om parcelhusbyggeri, byggestop, genbrug og upcycling, biodiversitet og meget mere har vi allieret os med følgende kapaciteter: Sophie Hæstorp Andersen, overborgmester i København (S), Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Danske Arkitektvirksomheder, Britta Korre Stenholt, CEO i STARK, Thomas Holluf Nielsen, adm. direktør i Domea.dk, Helle Søholt, stiftende partner og direktør i Gehl, Christian Wittrup, markedschef i a:gain samt Henriette Cajar, adm. direktør i SINUZ Rådgivende Ingeniører.

Rigtig glædelig Kristi Himmelfartsweekend
Byens Netværk 

 


 

Månedens profil

Wehlers er et brand med en cirkulær agenda. Vores stole er produceret af affald såsom fiskenet, e-affald og pharmalit og er designet af anerkendte danske arkitekter. Vores drivkraft er at skabe en bedre og mere bæredygtig fremtid. Den massive mængde affald, som verdens forbrug efterlader, og den påvirkning dette forbrug har på vores planet, vil vi ikke blot acceptere. Vi vil handle. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Er kreative bymiljøer nøglen til den bæredygtige by?
Hvis vi skal lykkes med en bæredygtig byudvikling, skal vi gå fra at tænke i solitær ejendomsudvikling til helhedsorienterede byområder. Vi skal gå fra at tænke boligudvikling til byudvikling. Derfor er Copenhagen Creative Partnership sat i søen. Læs Byens Klumme af Mathias Nordby og Lene Schaumburg fra det nye partnerskab for levende og kreative bykvarterer i København.


Byens Stafet

Byens Stafet overdrages løbende fra ét medlem til et andet med et spørgsmål om byens, byggeriets eller branchens udvikling. 


Hvem har Stafetten?
"Vi er på Refshaleøen optaget af at skabe en by, man kan mærke, og hvor vi ser et potentiale i at styrke båndene mellem mennesker og natur". Læs Byens Stafet med Claus Hovmøller Jensen, Udviklingsdirektør, Refshaleøens Ejendomsselskab.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Den nye bæredygtigheds-elefant i rummet
Dårligere byggefinansiering er bare én af de konsekvenser, der venter én, hvis man ikke lever op til EU-taksonomien. Hvordan omsætter og implementerer vi de mange nye regler, der skal være med til at skabe den store omstilling i byggeriet?. Lyt med her.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Fra kommunehospital til ny universitetscampus, 14. maj
Det gamle kommunehospital i Aarhus undergår for øjeblikket en gennemgribende transformation, hvor de oprindelige bygninger bliver omdannet til en ny og levende universitetscampus. Kom med og se, hvordan den kommende universitetsby tager form.


Byudvikling i et bydelsskel – Urban13, Bispeengbuen og Lundtoftegade, 16. maj
Vi ser nærmere på byudviklingen i et af hovedstadens mest omdiskuterede områder, nemlig under og omkring Bispeengbuen og Lundtoftegade.


Intromøde i Byens Netværk, 22. maj
Er du nyt medlem i Byens Netværk? Eller overvejer din virksomhed at blive det? Kom til intromøde og hør om netværkets mange muligheder og mød andre og nye netværkskolleger i branchen.


Joannahuset - de sociale mursten, 23. maj - OBS nyt starttidspunkt
Joannahuset er Danmarks eneste krisecenter for børn og unge. På deres nye adresse på Frederiksberg har huset fået nyrestaurerede varige rammer til deres vigtige arbejde. Kom med når vi tager på besøg.
 


Generalforsamling i Byens Netværk, 28. maj
Kom til generalforsamling i foreningen Byens Netværk og nyd bagefter eftermiddagen sammen med dine netværkskolleger til netværksbar i vores hyggelige gårdhave i Fæstningens Materialgård. 


Konference: Byggebranchen ser grønt, 30. maj
Hvordan løser vi de udfordringer og dilemmaer, der spænder ben for den bæredygtige udvikling? Få en faglig dag med netværk, videndeling, debatter og dialog, når vi sætter fokus på grøn omstilling på tværs af bygge- og ejendomsbranchen.


Restaurering og renovering af Nationalbanken, 13. juni - Venteliste
Få et sjældent kig ind bag facaden på den fredede Nationalbank - et af Arne Jacobsens absolutte hovedværker - der skal undergå en omgribende restaurering og renovering.


Hvordan gen-grønner vi kloden? Samtale med Anders Lendager og Cecilie Rubow på Folkemødet, 13. juni
Hvordan kan naturen medvirke til at (gen)finde løsninger på den grønne udvikling? Og hvordan kan arkitekturen, byggeriet og vores menneskelige adfærd medvirke til det?


1-dagstur til Folkemødet, 14. juni
Oplev Folkemødets stemning, debatter og dialog på 1-dagstur sammen med dit netværk. Vi skal bl.a. høre debatten om 'Byggeriets dilemmaer', og på vejen ser vi også renoveringsprojektet Lærlingenes Hus i Tejn. 

 


Lærlingenes Hus med Dansk Håndværk, 14. juni
Er du på Folkemødet? Så benyt muligheden for at se Lærlingenes Hus i Tejn og hør, hvordan renoveringsprojektet er lykkedes med en ambition om at gøre lærlinge til rollemodeller og med fokus på at koble stolte byggetraditioner og fremtidens krav til bæredygtighed. 


Byggeriets dilemmaer med Sara Bro​​, 14. juni
Sammen med Sara Bro og et veloplagt panel tager vi igen i år livtag med nogle af de mest påtrængende dilemmaer inden for byggeriet og byudviklingen. På scenen ved Domen på Folkemødet.


Nyt center for diabetes og hjertesygdomme, 20. juni
Et nyt Center for Diabetes og Hjertesygdomme er under opførelse i De Gamles By på Nørrebro. Kom med når vi tager på byggepladsbesøg med bygherre og arkitekt

 


Ny idrætsby og stadion i Aarhus, 27. juni
Det rekreative område Kongelunden i Aarhus skal have en moderne og sammenhængende idrætsby med nye og opdaterede rammer for idrætten. Hør om vinderforslaget til et nyt atletikstadion og et nyt Sportens Hus og om processen for det nye fodboldstadion.


Studietur til Utrecht og Antwerpen, 2. - 5. oktober
Bliv klogere på byudviklingen i Holland og Belgien, der flere steder er foran - men også ligner - udviklingen i Danmark og lad dig inspirere, når vi ser på ny og transformeret arkitektur, by- og boligområder samt klimatilpasning, sociale boligfællesskaber, biodiversitet, bynatur og meget mere. 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link