Den 2.-6. juli slår vi dørene op for UIA World Congress of Architects for første gang nogensinde i Norden. Temaet er ’Sustainable Futures – Leave no one behind’.
Hele den danske arkitektur- og byggebranche har knoklet for kongressen i årevis, og nu skal vi endelig høste frugterne af det gode fælles arbejde. Det forpligter, når så mange mennesker kommer til København for at diskutere en bæredygtig, inkluderende fremtid. Vi skal derfor udnytte den helt unikke chance for at dele og for at tage imod.
I Danmark er vi dygtige til at udvikle bæredygtige løsninger – dem skal vi dele. Samtidig skal vi også lytte, fylde muleposerne op med nye idéer og turde bede vores mange gæster om hjælp til de udfordringer, som vi selv bokser med.
De emner, vi gerne selv vil blive klogere på i dansk byggeri, er vi gode til at sætte til diskussion. Men det er ikke altid, at vi kan bryde fri af vores kendskab til branchen, som den er i dag, med de begrænsninger det sætter for nye bæredygtige løsninger.
Hvordan får vi unge fra alle kulturer, køn og sociale baggrunde til at vælge byggeriet som karrierevej? Hvordan får vi reguleret byggeriet, så det fordrer innovation og bæredygtighed? Hvordan bliver vi bedre til at engagere folk i byggeriets udvikling på andre måder end med papkort, borgermøder og spørgeskemaer? Hvordan får vi danskerne til at foretrække at bo i de bygninger, vi allerede har, fremfor at bygge nye? Hvordan bliver vi bedre til at samarbejde på tværs i byggeriet, så vi sikrer kvalitet og bæredygtighed i hele projektets levetid?
Kongressen tilbyder en helt særlig mulighed for at rykke radikalt ved vores forståelse af, hvad svarene kan være. Som individuelle aktører, som national branche og som globalt arkitekturmiljø.
Vi har kun fire dage til det. Programudvalget af indhold, oplevelser og spændende mennesker er virkelig overvældende! Vi opfordrer alle vores danske kolleger til at gå på opdagelse i kongressens program og medvirkende profiler på forhånd. Finde emner, man interesserer sig særligt for eller arbejder med i sin egen praksis, så man kan møde ligesindede fra hele verden. Springe ud på dybt vand og deltage i sessions eller workshops, hvor man virkelig er på udebane. Prioritere de små lommer og kaffepauser, hvor de spontane møder opstår, og hvor man falder i snak med dem, man ellers aldrig havde mødt.
I Danmark kan vi godt lide at være sammen med vores egne venner og kolleger – det er trygt, det er tillidsfuldt, og det resulterer i stadigt bedre processer og projekter. Sådan kan vi i hvert fald have det selv. Men til juli handler det om internationalt netværk, nye kontakter og åbne sind. Vi skal støve visitkortene af og turde snakke med dem, vi aldrig har mødt, dem som ikke ligner os, ser verden anderledes og kommer fra helt andre virkeligheder. Det er sådan, vi udfordrer os selv, ryster vores egne opfattelser og rykker os radikalt som branche.
’Sustainable Futures – Leave no one behind’ handler om at bruge arkitektur og byggeri som redskab til at opnå en bæredygtig fremtid. For alle. Det er et meget ambitiøst mål, det ved vi godt, og vi har kun en chance for at lykkes med det, hvis byggeriets aktører i hele verden engagerer sig i bæredygtig udvikling og diskuterer, deler og udvikler nye bæredygtige strategier og løsninger sammen. Det er UIA World Congress of Architects en hel unik platform for, som vi glæder os til at dele med jer og med alle de nye, internationale samarbejdspartnere, som vi endnu ikke har mødt.
Vi glæder os.
Klummen er skrevet af Natalie Mossin, President of Congress og Ingeborg Hau, Chief Advisor, Architecture and the SDGS.
Byens Klumme er udtryk for forfatternes egne holdninger.
Bella Center danner under UIA World Congress of Architects ramme om et omfattende program af keynote speaks, talks, workshops og masser af dialog. Blandt andet i The Rebulding Pavilion, der bliver et område dedikeret til bæredygtig genopbygning med det formål at styrke vores evne til at arbejde sammen på tværs af grænser og genopbygge på måder, der beskytter sårbare samfund og gavner både mennesker og planet. En dagsorden, der er vigtig at rejse, når vi ser på de udfordringer, verdens berørte samfund står overfor - uanset om de er forårsaget af menneskeskabte konflikter, naturkatastrofer eller irreversible klimaændringer.
The Rebulding Pavilion er skabt af et team af unge talenter fra hele verden i samarbejde med tegnestuen Vandkunsten og er finansieret af Realdania. Byens Netværk deltager ved at bemande standen, som du finder i Bella Center, Hal E.