Udgivet d. 15. maj 2020
Skal byggeriet nå klimamålet om en 70 procents reduktion af CO2 i 2030, skal der radikale metoder til. Klimapartnerskabet for Byggeri og Anlæg har netop afleveret deres anbefalinger til regeringen, men flere af branchens parter mener ikke at rapporten er ambitiøs nok. Hør de forskellige holdninger i sagen og bedøm selv: Leverer klimapartnerskabet varen?
Vi har talt med:
Lyt til podcasten her eller via din foretrukne podcast app ved at søge på 'Byens Podcast'.
Episode info: Leverer klimapartnerskabet varen?
Varighed af udsendelse: 19:23 min.
Udgiver: Byens Netværk
Tilrettelægger: Lisbet Fibiger, Byens Netværk
Vært og producer: Lasse Soll Sunde
Resume:
Hvordan kan byggeriet leve op til skrappere klimakrav, når vi skal nedsætte 70% af CO2-forbruget frem mod 2030? Det bliver en af de helt store udfordringer i årene, der kommer.
Det første pejlemærke er de anbefalinger som Klimapartnerskabet for Byggeri og Anlæg for nylig har sendt til regeringen, der nu skal samle forslagene og udmønte dem i konkrete handlingsplaner.
Klimapartnerskabets anbefalinger er dog ikke ambitiøse nok, mener flere kritikere, som Byens Podcast har talt med. Vi dykker ned i konflikten sammen med Morten Birkved, professor ved Syddansk Universitet og Andreas Weidinger, der er klima- og bæredygtighedschef i Dansk Byggeri.
Spørgsmålet er, hvilke konkrete værktøjer, der kommer til at slå igennem hos byggeriets parter, når vi flytter os fra papiret til byggeriets arbejdspladser. Bliver det obligatoriske CO2-regnskaber, der kortlægger alle materialer og byggemetoder? Eller bliver det den frivillige bæredygtighedsklasse, der frem mod 2030 skal give et stadig mere bæredygtigt byggeri?
Dette og meget mere kan du høre diskuteret i denne udgave af Byens Podcast. Vi har talt med:
Er du ny til podcast? Så læs denne lille vejledning om, hvordan du kommer i gang.