print logo
Byens netværk

BYGNINGSRESTAURERING – kursusrække 2017

Udgivet d. 02. maj 2017

BYGNINGSRESTAURERING – kursusrække 2017 

 

Kursusrækken 2017 indledes i år som noget nyt med tre komprimerede kursusdage i Vandflyverhangaren på Holmen, hvor Kunstakademiets Arkitektskole præsenterer deres nyeste forskning om bevaringsværdige bygninger og bymiljøer. De udgør en væsentlig del af vores bygningskultur, men er alligevel en overset værdi for mange husejere, kommuner og i lovgivningen.

Institut for Bygningskunst og Kultur på Kunstakademiets Arkitektskole har kandidatprogrammet Kulturarv, Transformation og Restaurering gennemført tre forskningsprojekter, der er relevante i forhold til bevaringsværdige bygninger og bebyggelser, og som kursusdagene handler om:

  1. Nye metoder til analyse og værdisætning samt fænomenologisk analyse af bygninger og helheder
  2. Ny viden om materialer og metoder, holdninger og principper for transformation og restaurering
  3. En undersøgelse af kulturarvens potentialer i forhold til bæredygtighed og cirkulær økonomi

På kursusdagene på Holmen præsenteres også en række øvrige forskningsprojekter om transformation af efterkrigstidens industrilandskaber, revitalisering af historiske byggeteknikker i moderne byggeri og fortidens betydning for fremtidens bæredygtighed.

På kursusdagene i Raadvad er der fokus på værdisætning af bevaringsværdier, restaureringsprincipper og praktisk vedligeholdelse, istandsættelse og ombygning af ældre bygninger. Her er det altafgørende for et smukt og holdbart resultat, at man anvender korrekte og traditionelle håndværksmetoder og materialer, fordi de skal arbejde sammen med husets eksisterende ældre materialer og konstruktioner.

Mange af teoridagene indeholder også en praktisk del med en workshop. Her kan kursisterne prøve at blande mørtel, svinge en murerske, pudse og kalke. Det bliver muligt at afprøve en ny BAR-godkendt og langt billigere afrensningsmetode til istandsættelse af vinduer, der er malet med blyholdig maling. Kursisterne får mulighed for at arbejde med isoleringsmaterialer, der kan anvendes indendørs uden brug af dampspærre, og at ådre, marmorere eller forgylde. Man kan også forsøge sig som tækkemand, stukkatør og meget mere.

Undervisere fra Kunstakademiets Arkitektskole, Center for Bygningsbevaring, tegnestuer, forskningsinstitutioner, myndigheder samt dygtige faglærere og håndværkere vil belyse de muligheder og udfordringer, der knytter sig til istandsættelse, restaurering og ombygning af fredede og bevaringsværdige bygninger, og vil instruere og svare på spørgsmål i de praktiske workshops.

 

HVEM:
Kursusrækken er målrettet arkitekter, ingeniører, bygningskonstruktører, museumsfolk og andre, der arbejder i kommunale eller statslige forvaltninger eller er beskæftigede på tegnestuer, der arbejder med restaurering og istandsættelse af fredede og bevaringsværdige bygninger eller byfornyelse.

HVORFOR:
Det er kursusrækkens samlede mål at kvalificere deltagerne til at arbejde med fredede og bevaringsværdige bygninger og at give deltagerne et tværgående netværk mellem myndigheder, forvaltninger, producenter, håndværkere og tegnestuer.

HVOR:
Center for Bygningsbevaring, Raadvad 40, DK 2800 Kgs. Lyngby og eksterne skoler og værksteder samt Kunstakademiets Arkitektskole, Holmen, København (se hvert program).

HVORNÅR:

Udvalgte dage fra den 8. juni til den 7. december 2017.

TILMELDINGSFRIST
Tilmeldingsfrist for det samlede forløb: d. 17. maj 2017
Tilmeldingsfrist for enkeltdage: tre uger før afholdelsen af kursusdagen

Der er begrænset deltagerantal til kursusdage med workshop

PRIS
Kursusdagene koster kr. 3.900 (ex. moms)
10 % rabat ved samtidig tilmelding til seks kursusdage
Samlet pris for deltagelse i hele kursusrækken kr. 49.140 (ex. moms)

Priserne er inkl. morgenkaffe/te m. brød, frokost og kaffe/te med kage om eftermiddagen, samt vand og frugt hele dagen.

YDERLIGERE INFORMATION
 +45 45 96 99 90 / e-mail: info@bygningsbevaring.dk

Læs mere her om de enkelte kursusdage og deres indhold her:

Kursusrækken, Center for Bygningsbevaring
Kursusrækken, Arkitekternes Kursusportal

 

footer image byens netværk