print logo

Hafnia-Hallen


I 2010 kollapsede Club Danmark Hallen i Valby. Efter en større ombygning er hallen, der nu går under navnet Hafnia-Hallen, igen taget i brug. Kom med indenfor i multisportshallen, der er genopbygget i den gamle hal, og hør Christensen & Co. Arkitekter og Rambøll fortælle om konstruktion og genopbygning.

Fotoreportage

Den oprindelige Club Danmark Hallen blev opført i Valby i 1996. Juleaften 2010 kollapsede dele af bygningen under en massiv mængde sne, og sidenhen lå hallen i ruiner, mens Københavns Kommune arbejdede med adskillige skitseforslag til en ombygning. Rekonstruktionen af den nye hal begyndte i 2016, og i dag - syv år efter kollapset - er multisportshallen genopstået under navnet Hafnia-Hallen.

Christensen & Co Arkitekter og Rambøll står bag den nye opførelse, mens C.C. Contractor A/S har været hovedentreprenør på opgaven. 

Efter kollapset blev der udført mange undersøgelser, hvoraf det fremgår, at kollapset skyldtes en fejl i dimen­sioneringen af hallens tag­konstruktion. Hallen bestod tidligere af ni limtræshovedbuer, som spændte 80 meter, fastholdt med liner under jorden. Imellem buerne spændte store træåse, hvorpå trapeztaget var monteret. Rambøll vurderede, at trapeztaget var underdimensioneret i forhold til den opdaterede norm for snelast. Frem for at udskifte hele taget blev normen imødekommet ved at montere ca. 200 nye stålåse, som halverer spændet for trapezpladerne. Hver ås spænder ca. 9 meter.

Den nye hal
Udover at være en af Nordeuropas største sportshaller har hallen en særlig klima-regulerende funktion. Med tre indbyggede klimazoner. kan den indvendige temperatur indstilles til temperaturen udendørs, så brugere kan dyrke den samme sportsgren indendørs - blot uden vind. Derudover er en del af hallen opvarmet til 15 grader, og en anden del er opvarmet til 20 grader.

Et knaldrødt indgangsparti fører ind i hallens store område, hvor den oprindelige løbebane i olympiske dimensioner og en 11-mandsfodboldbane med kunstgræs er placeret. Ved indgangen ligger et nyt orange-rødt klubhus, der på den udvendige side har interegret en klatrevæg, klatretrapper, en siddetrappe til ophold og en tagterrasse med udsyn over hallens store fodboldbane og livet i de mindre haller. I hallens gavle er hallens mange funktioner og faciliteter stablet i tre etager, hvor glasfacader lader sportsudøvere og tilskuere blive inspireret til at deltage i de mange aktiviteter.

Arkitekturen i hallen skaber rum for en bred vifte af idrætstilbud og bidrager samtidig til et aktivt lokalmiljø med fokus på sport, bevægelse og fællesskab. Hallen er organiseret som en "energitrappe", hvor varmetab bliver til varmegevinst ved at opvarmede områder i klubhuset afgiver varme til semiopvarmede områder, som igen afgiver varme til de uopvarmede dele af hallen.

Hafnia-Hallen har kostet 95 mio. kroner, og navnet - som henviser til Københavns gamle havn - skal være med til at understrege, at Hafnia-Hallen er en bydækkende facilitet, der er åben for alle.

Kilde: Ramboll.dk, christensenco.dk og licitationen.dk



Program

  • 15:00
    Velkommen v/ Byens Netværk og Hafnia-Hallen
  • 15:15
    Om kollapset af Club Danmark Hallen, de efterfølgende undersøgelser og genopbygningen af den nye hal v/ Rambøll og Christensen & Co. Arkitekter
  • 15:30
    Visioner for den nye hal v/ Hafnia Hallen
  • 15:45
    Rundvisning i hallen v/ Hafnia, Rambøll og CCO.
  • 16:45
    Netværk og forfriskninger
  • 17:30
    Arrangementet slutter.

Praktisk information

Dato og tid

16/08 2017 15:00 - 17:30

Adresse

Hafnia-Hallen, Julius Andersensvej 6
2450 København SV

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes ude foran hallen

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde Schjerning 23450221

Praktisk information

Dato og tid

16/08 2017 15:00 - 17:30

Adresse

Hafnia-Hallen, Julius Andersensvej 6
2450 København SV

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes ude foran hallen

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde Schjerning 23450221

footer image byens netværk