Copenhagen International Schools nye campus i Nordhavn er bygget med bæredygtige elementer fra inderst til yderst og skal uddanne skolens 1200 elever til en global fremtid med fokus på bæredygtighed. Tag med og hør mere om tankerne bag byggeriet, samt de løsninger man har valgt - herunder skolens unikke facade, som er beklædt med 12.000 solcellepaneler.
Præsentation, Ejendomsfonden CIS
Fotoreportage
Copenhagen International School har i mange år haft base i Hellerup, men lokalerne var blevet for små til skolen. Derfor besluttede man sig for at bygge ny skole i Nordhavn, som med plads til 1.200 elever er den største skole i København.
Et bæredygtigt og innovativt byggeri til eleverne
Den 25.000 kvadratmeter store skolebygning er etableret ned til havnekanten i Københavns Nordhavn på en etableret halvø – omgivet af vand og kommende grønne områder og med kort afstand til den nye metrostation i Nordhavn, som åbner om få år.
Den arkitektoniske idé har været at give CIS en åben fremtoning, der skaber en god sammenhæng mellem skolens lokaler og det offentlige byrum. Promenaden uden for skolen bliver et urbant havnebyrum med mulighed for ophold og aktiviteter.
Selve bygningen består af fire tårne, som er stablet asymmetrisk oven på skolens base. De fire tårne er indrettet, så de passer til elevernes alders- og klassetrin. Bygningen kan desuden bryste sig af faciliteter som tre fuldstørrelses basketballbaner, et teater med plads til 340 tilskuere samt tilhørende øvelokaler.
Kæmpemosaik af solceller
Et andet unikt aspekt ved bygningen er facaden, som består af 12.000 solcellepaneler, der dækker et samlet areal på 6.048 kvadratmeter og er et af verdens største solcelleanlæg integreret i et byggeri. De specialfremstillede solpaneler udgør en kæmpemosaik af pailletter, som dækker hele facaden. En nano-coating giver farven og bevirker, at facaden skifter nuance, alt efter hvordan lyset rammer solcellemodulerne. Strømmen fra det samlede areal på de 6.048 kvadratmeter facade vil dække omkring halvdelen af skolens årlige elforbrug.
Ud over at bidrage til skolens grønne profil skal solcellerne også indgå som en fast del af skolens undervisning, så eleverne kan følge energiproduktionen og udnytte data i blandt andet fysik og matematik. Skolen er bygget med bæredygtige elementer fra inderst til yderst - et strategisk valg - idet skolen uddanner eleverne til en global fremtid med fokus på netop bæredygtighed. Formålet med solcellerne er både at sikre et bæredygtigt energiforbrug og give eleverne nogle gode miljøvaner og en bevidsthed om vedvarende energi.
Om Copenhagen International School (CIS)
CIS blev grundlagt i 1963. I dag er skolen Danmarks største internationale skole.
Elever på skolen er i alderen 3-19 år og kommer fra flere end 80 forskellige lande. Størstedelen af eleverne er børn af forældre, der er ansat i internationale virksomheder og organisationer i Danmark.
Den nye skolebygning er på 25.000 kvadratmeter og har plads til 1200 elever og 280 lærere.
Hver sektion af skolen har sit eget tårn: Early Years, Primary School, Middle School og High School, og hver sektion har sit eget design, farve og layout helt tilpasset til det enkelte alders- og klassetrin.
Næsten alle klasselokaler er placeret i bygningens hjørner, hvilket giver de bedste muligheder for dagslys fra og udsigt til flere sider.
Lokalerne er udstyret med store, moderne og interaktive clever boards med høj opløsning, og de er rummelige med højt til loftet.
Alt kunstigt lys er LED-baseret, og lærere kan styre farvetemperatur og intensitet, alt efter hvilken aktivitet der foregår i lokalet.
Alt interiør er fremstillet af naturlige materialer; gulvene består af olieret egetræ, sofaens beklædning er af uld og boghylderne er af solid bambus. På længere sigt vil skolens toiletter genbruge vand ved skyl.
Parter bag bygningen
Bygherre: Ejendomsfonden Copenhagen International School (ECIS). ECIS er en erhvervsdrivende og almennyttig fond etableret i 2012, bl.a. med det formål at bygge en ny campus til Copenhagen International School.
Lejer: Copenhagen International School (CIS).
Arkitekt: C.F. Møller
Ingeniør: NIRAS A/S
Storentreprenører: Per Aarsleff A/S, Eiler Thomsen Alufacader, Konsortiet KT DTEK
Producent og leverandør af solcellefacaden: Solarlab
Fotos: Solarlab og C.F. Mølller
OBS! Vi oplever i øjeblikket tekniske problemer med kvitteringerne på tilmeldinger til vores arrangementer. Hvis du oplever, at du ikke får en kvittering, vil vi i første omgang bede dig om at væbne dig med tålmodighed, indtil du hører fra senest i starten af næste uge. Din tilmelding er registreret i vores system. Vi beklager ulejligheden. (opdateret 03.08.2017 kl. 10.20)
Dato og tid
23/08 2017 16:00 - 19:00
Adresse
Levantkaj 4-14
2150 Nordhavn
Deltagerantal
100
Mødested
Vi mødes ved hovedindgangen. Arrangementet starter i salen.
Kontakt
hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette 23344601