print logo
Byens netværk

Byens Netværk anbefaler: Steder du kan opleve i sommerferien

Udgivet d. 05. juli 2022

 

Byens Netværks arrangementsudvalg samt sekretariatet giver igen i år et bud på spændende steder, du kan besøge på egen hånd hen over sommeren. Der er lidt for enhver smag – kendte og mindre kendte attraktioner - så lad dig inspirere til en tur ud i det blå og vær nysgerrig på, hvad du passerer på din vej gennem sommerlandet.


FLUGT – nyt flygtningemuseum i Oksbøl
FLUGT er Danmarks nye internationale museum for flygtningehistorier, tegnet af BIG, og skabt som en videreudvikling af den eksisterede flygtningelejr i Oksbøl, hvis hospitalsbygninger før bestod af 40 små syge- og operationsstuer – nu ombygget til udstillingsrum, biograf, café, samt undervisnings- og konferencefaciliteter. En ny svungen tilbygning på 500 kvadratmeter binder de originale længer sammen til én helhed. Her finder man publikumsfaciliteter som foyer, garderobe, billetsalg og museumsbutik.
Læs mere her
Foto: Vardemuseerne.dk


Aarø – en perle i Lillebælt
Aarø er beliggende i Lillebælt, ved udmundingen af Haderslev Fjord. Øen er beliggende ca. 1,5 km fra fastlandet, og sejltiden til Aarø er kun ca. 7-8 minutter med en hyggelig lille færge, der kan rumme 12 biler. På øen kan du både opleve dejlig badestrand, vingård, bryghus, naturlegeplads, fuglereservat, restaurant og hyggelige cafeer og idyllisk landsbymiljø indenfor meget korte afstande. De mangeartede aktiviteter på Aarø bindes sammen af en aktiv beboerforening sammen med en række aktive foreninger, der står bag aktiviteter og initiativer, der sammen med øens mangfoldighed af fødevareproducenter gør øen til et godt sted at bo og være. De slår sig selv op på at være en lille ø, der har alt! (og det stemmer meget godt overens med oplevelsen efter at have været der) Perfekt at bruge en dagstur på, hvis man alligevel befinder sig i Sønderjylland.
Læs mere her
Foto: Naztrida (Flickr)


Vandreruten Halsninoen
Halsninoen er en 52,7 km lang vandrerute gennem hele Halsnæs fra Hundested i vest, over Arrenakke i nord, Arrenæs i øst - til Strø Bjerge i syd. Vandreruten inviterer til at vandre i nogle af de kønneste og mest varierede landskaber i ikke alene Halsnæs, men i hele Nordsjælland. Ruten er designet til at give den vandrende store naturoplevelser, landskabsvariation, fred, stilhed og bløde stier - og er primært planlagt til klassisk vandring.

Halsninoen inviterer til opleve Halsnæs store mangfoldighed af morænebakker, klinter, strande, skove, enge, søbredder, bronzealderhøje, moser, kratere og fredelige markstræk, hvadenten man går hele ruten over flere dage med overnatning - eller tager den i bidder over mange gange. Ruten kan bruges på mange måder - og den kan selvfølgelig kombineres med selvvalgte ture og omveje i det store netværk af stier og småveje, som Halsnæs byder på.
Læs mere her
Foto: halsnaes.dk


Haven i Hune
Haven i Hune ved Blokhus er det skønneste lille åndehul i Nordjylland – og med en tanke til netop afdøde arkitekt Claus Bonderup. Med både smuk have, kaffehus, lille butik og havehotel!

I Hune nær Blokhus i et oprindeligt ugæstfrit sted med sandjord. På dette sted har den fremtrædende arkitekt Claus Bonderup og hans kone maleren Anne Just skabt en frodig paradishave, der frembringer de islamiske haver i erindring. For de fremtræder netop som paradisiske anlæg, der giver ly for ørkenvinden og sandstormene og rummer et farverigt blomsterflor og forskellige træer. Haven i Hune er vokset ud af et kaos af forskellige planter, der i begyndelsen erobrede grunden. Frø blev kastet ud og nye planter dukkede op. Men ud af dette kaos skabte Anne Just en fint komponeret have med mange overraskende poetiske små nuancer og store perspektiver.
Else Marie Bukdahl, Dr.phil., adjungeret professor ved Department for Art and Technology i Aalborg Universitet.
Læs mere her
Foto: annejust.dk


Søren Kierkegaards Plads, København
Søren Kierkegaards Plads foran Den Sorte Diamant bliver forvandlet til en grøn oase med græs og træer, som byen får glæde af hele sommeren – det midlertidige byrum bliver stående helt til 8. august. Anledningen er årets Tour de France, hvor 1. etape kører lige forbi Søren Kierkegaards Plads og Det Kgl. Bibliotek. Søren Kierkegaards Plads vil rumme alt fra Tour de France-fanzone og udstillingsområder til grøn beplantning, legeområder og pergolaer, man kan sidde under, og være et byrumsforsøg, der skal afprøve, hvordan en af Københavns største pladser fremover kan udvikles og bruges. 
Læs mere her 
Foto: BOGL


De helende haver på Bispebjerg
​Flot fredet arkitektur, unikke kunstværker og grønne åndehuller med plads til refleksion. De fredede patienthaver på Bispebjerg Hospital er et besøg værd.
Anlagt i 1913 af havearkitekt Edward Glæsel stod de allerede dengang som et eksempel på den ypperligste havekunst. Gennem årene har haverne bevaret deres kvaliteter og skønhed, men mange af de oprindelige tanker er gået i glemmebogen.
Med en donation på 35 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond har hospitalet revitaliseret haverne, så de kan glæde og gavne endnu flere patienter, pårørende, medarbejdere og andre besøgende
Læs mere her 
Foto: Erik Brandt Dam


Teaterkvarteret på Frederiksberg
Gå en tur ned ad Frederiksberg Allé og tag et kig ind på Betty Nansen Teatret, der er blevet moderniseret og har fået et nyt, smukt foyerområde, hvor Praksis Arkitekter har nyfortolket den historiske balkon på 1. sal og tilført teatret en ny åbenhed og transparens mod omgivelserne. Fortsæt til Aveny-T, der er blevet udvidet med en ny tilbygning, Væksthuset, der er en moderne, multifunktionel bygning – med en facade udført i håndbruneret tombak – tegnet af Kjær & Richter i samarbejde med Tranberg Arkitekter. Gå så over Allégade til teatret Riddersalen og nyd et hvil i haven foran teatret, hvor der også spilles udendørs forestillinger for børn. På Allégade finder du også et stykke frederiksbergsk arkitekturhistorie, nemlig Riises Landsted, der er en senklassicistisk villa opført i 1860 og en repræsentant for den byggeskik, som knytter sig til områdets historie. Bygningen er fredet og ejet af Realdania By & Byg.
Læs mere her
Foto: Byens Netværk


Kornets Hus i Hjørring
Kornets Hus er Nordjyllands nye oplevelsescenter for korn, madoplevelser og aktiviteter for hele familien. Her kan man gå på opdagelse i den store udstilling om dyrkningens lange kulturhistorie, kværne mel i Korneksperimentariet eller blot sætte sig til rette i kornhaven og nyde den smukke udsigt. 
Kornets Hus er tegnet af den norske tegnestue Reiulf Ramstad Arkitekter - en af Norges mest anerkendte tegnestuer – og er placeret smukt i det dyrkede landskab, lige så selvfølgeligt som en bondegård. Siden åbningen i maj 2021 har bygningen modtaget adskillige flotte anmeldelser og kom desuden i internationalt søgelys med nomineringen til Europas fineste arkitekturpris, Mies van der Rohe-prisen. 
Læs mere her 
Foto: Jakob Stig Nielsen


Stevns – Trampestien
Vandring i verdensklasse. Stevns Klint Trampesti strækker sig 21 kilometer fra Bøgeskov Havn i nord til Rødvig i syd. På Stevns Klint Trampesti får du vandringer med smukke og overraskende udsigter med Østersøen som følgesvend. Ruten går langs den hvide og bugtede klintekant og byder på uforglemmelige oplevelser. Hvis du kun vil gå den ene vej, kan du leje en landcykel eller måske tage Klintebussen.dk den modsatte vej. Undervejs kommer du forbi flere af de mange ting Stevn også har at byde på – f.eks.: Stevns Klint, Koldkrigsmuseum Stevnsfort, Højerup gamle kirke, Stevns Fyrcenter, Mandehoved med fugletårnet, Holtug Kridtbrud, Rødvig og meget mere.
Læs mere her 
Foto: Thomas Perch-Nielsen (flickr)


H. C. Andersens Hus i Odense
Japanske Kengo Kuma står sammen med danske Cornelius + Vöge og Masu Planning bag designet af det nye H. C. Andersens Hus i Odense, der åbnede tidligere på året. Bygningens poetiske form og den smukt integrerede oplevelseshave er med til at definere et nyt kvalitativt byrum i Odense C, hvor Thomas B. Thriges Gade i mange år har været med til at dele byen i to. Udstillingerne er at finde under jorden, og over dem svæver de lette strukturer af glas og træ med beplantet tag - inspireret af den danske bindingsværkstradition.
Læs mere her 
Foto: Kengo Kuma©Odense Bys Museer


Færøerne
Turen gik til Færøerne på årets studietur i Byens Netværk – en tur, der var blevet udsat flere gange pga. corona, så Færøerne må vi også lige have med!
Henriette Sofie Larsen, Direktør Byens Netværk: ”Personligt havde jeg det sådan ”hvorfor har jeg aldrig været her før?” Bjergtaget af natur og arkitektur som er inkorporeret i landskabet på en helt fantastisk måde. Og så elsker jeg får – og dem er der mange af 😊. Man kan godt tage til Færøerne på en forlænget weekend, og det kan kun anbefales.”
Vi boede på Hotel Føroyar – du kan se hele programmet og fotoreportage fra turen her.

Foto: Byens Netværk


Vil du have endnu mere inspiration, så se også se arrangementsudvalgets tidligere anbefalinger her.

God sommer - og god tur ud i det blå!

footer image byens netværk