Udgivet d. 12. maj 2022
Tiden som forsvarspost og B&W’s storhedstid har efterladt spor i Refshaleøens landskaber, hvor natur og mennesker i dag kappes om at genindtage øen.
Mens vi afventer forhandlinger og forvandlinger om fremtiden, inviterer Metropolis til ni iscenesatte ”folkemøder”, hvor også dyr og planter samt vores forfædre og efterkommere kommer til orde.
Her er muligheden for at tale om byens landskab og fremtid på en ny måde.
TALKING LANDSCAPES er et omrejsende folkemøde, der undersøger vores forhold til hinanden, til omverdenen og til naturen gennem iscenesatte samtaler i det danske landskab.
Når Talking Landscapes kommer til København den 20., 21. og 22. maj vil samtalerne foregå med Refshaleøen som ramme – et sted, der har haft mange funktioner gennem årene: som militær udkigspost og senere indtaget af rederiet B&W’s gigantiske produktionshaller og skibsbyggeri og en arbejdsplads for 10.000 mennesker i 150 år.
I dag er det et postindustrielt legeland for den kreative klasse med street food, sportshaller, kultur- og kunstoplevelser og planteliv, der igen bryder frem gennem asfalten. Og inden længe bliver Refshaleøen nabo til den nye ø Lynetteholmen – med mulig forvandling til en velhavende ghetto eller udviklet til en ny form for lokalsamfund. Den perfekte rammesætning for alternativ tænkning og anderledes samtaler.
Talking Landscapes inviterer til samtale omringet af vand, lystbåde og containere. Udsigten er et panorama over København; Mærsk, Amalienborg, Marmorkirken og Trekroner, der snart omringes af jordbunker. Er denne udsigt et kig ind i Refshaleøens fremtid? Eller kan øens natur (gen)skabe sit eget liv? Hvordan former det vores samtaler, at de finder sted netop her med udsigt til både by, hav og natur – i et vakuum mellem fortid og fremtid?
DE TRE SAMTALEFORMER
Tingenes Råd undersøger, hvad der sker, hvis vi lader dyr, natur og fænomener tale for sig selv i stedet for altid at sætte mennesket i centrum. Time Loop anskuer aktuelle emner fra både fortidens og fremtidens perspektiv. Hvad ville vores forfædre og efterkommere mon råde os til? I Den Umulige Samtale sætter vi farten ned og forbinder personlige oplevelser og følelser, som kan blive til fælles fortællinger. Her husker vi tilbage og tænker fremad sammen.
Læs mere om samtaleformerne her.
Med Talking Landscapes åbner vi et rum for jer, som vil være med til at ændre kursen for fremtiden.
PROGRAM
Fredag 20. maj kl. 17.00-20.30 – vælg én af nedenstående samtaler:
Time Loop – tilmelding her
Tingenes Råd – tilmelding her
Den Umulige Samtale – tilmelding her
Lørdag 21. maj kl. 15.00-18.30 – vælg én af nedenstående samtaler:
Time Loop – tilmelding her
Tingenes Råd – tilmelding her
Den Umulige Samtale – tilmelding her
Søndag 22. maj kl. 15.00-18.30 – vælg én af nedenstående samtaler:
Time Loop – tilmelding her
Tingenes Råd – tilmelding her
Den Umulige Samtale – tilmelding her
DET PRAKTISKE
Formatet:
Mødested: Refshaleøen – molen 100 meter bag La Banchina / se kort
Varighed: 3,5 timer inkl. et let måltid
Læs mere her
Omstændigheder:
Arrangementer afholdes udendørs eller overdækket og gennemføres i tilfælde af regn.
Påklædning efter vejret.
Guider:
I København vil disse danske kunstnere guide samtalerne: antropolog/performancekunstner Maja Ejrnæs, designer/fotograf/kurator Maja Kristine Christensen, digter Shekufe Tadayoni Heiberg, aktionsfilosof Oleg Koefoed, performancekunstner Annika B. Lewis, performancekunstner Vera Maeder, biavler/antropolog Oliver Maxwell og performer Ana Luiza Ulsig.
Talking Landscapes København organiseres af Metropolis Københavns Internationale Teater med støtte fra Nordea-fonden, Statens Kunstfond og Københavns Kommune.
Foto: Verner Kjærsgaard & Building Conversation