Orbicon
november 2015
Ingeniørviden der åbner byen
Vi er ikke den type ingeniører der bare sidder og regner. Der er alt for mange eksempler på, at folk regner forkert, fordi de ikke kender opgaven og behovene godt nok.
Derfor åbner vi ørerne, før vi åbner munden. Vi har en klar vision om, at vi gerne vil gøre både by og land til bedre steder at leve.
Tåsinge Plads er et af de steder, hvor vi bringer naturen ind til byen, og forbedrer byrummet.
Tåsinge Plads
I Irma-byen i Rødovre er vi med til at skabe en helt ny bydel, hvor det grønne og det blå er en integreret del af byrummet. Og nogle gange arbejder vi bare med at skabe en god bygning, der kan fungere som inspirerende ramme at bo i, at arbejde eller at opleve i. Som vi gør med det ny Experimentarium, FN-Byen i Københavns Havn og KAB’s boliger på Sjælør Boulevard.
Experimentarium
Henrik Larsen Rådgivende Ingeniørfirma
På det sidste har vi åbnet endnu flere døre. Ved overtagelsen af Henrik Larsen Rådgivende Ingeniørfirma, har vi også fået en dør på Frederiksberg og en i Hillerød. Med overtagelsen har vi fået samlet nogle af de bedste inden for energiforbrug, intelligente installationer og indeklima.
Center for Bygningsbevaring
Center for Bygningsbevaring er en del af Orbicon. De hjælper ejere af fredede og bevaringsværdige bygninger med, at afklare rammerne for renovering og vedligehold og ligge planer for, hvordan det bedst kan betale sig at gribe opgaven an. De kan besøges i smukke rammer i den gamle knivfabrik i Raadvad.
Sammen med NCC og Concito arrangerer vi
Vinterakademi om cirkulær økonomi i byggebranchen for kandidatstuderende og nyuddannede.
Vinterakademi
Internationale, landsdækkende og lokale
I Orbicon er vi nu 600 mand fordelt på 11 kontorer i Danmark, to i Grønland og tre i Sverige. Vi er derfor lokale, men med den fordel, at vi har adgang til en kæmpe vidensbank. Vi er ejet af foreningen
Hedeselskabet, der blandt andet uddeler midler til projekter inden for natur og miljø.
Læs meget mere om Orbicon
her
Derfor Byens Netværk
Byens Netværk giver inspiration og videndeling. Det er en mulighed for at mødes på tværs af fag inden for byggebranchen. Det er ganske uformelt, og folk er åbne.
Som rådgivere lever vi af vores viden og af at vide, hvordan vi bedst hjælper vores kunder, og det kræver, at vi konstant udvikler os.
Vi udvikler for det meste løsninger sammen med andre – universiteter, forskningsinstitutioner, private og offentlige virksomheder. Når vi finder nye løsninger, vil vi gerne have, at de bliver brugt og udviklet videre. Og vi tager meget gerne andres viden med til bordet og bygger videre på dem. Byens Netværk er et af de steder, hvor vi kan udveksle viden og erfaringer.