print logo

Heartwood

oktober 2024

 

Innovativt byggesystem

Heartwood er en dansk virksomhed, der har udviklet et innovativt digitalt byggesystem, som giver vores kunder mulighed for at skabe nogle af de mest bæredygtige byggerier på markedet. Dette system er designet specielt til at støtte rådgivere, entreprenører og udviklere gennem alle faser af bæredygtigt byggeri. Ved hjælp af ny teknologi og plug'n'play byggeprocesser sætter vi nye standarder for design, opførelse og vedligeholdelse af fremtidens boliger. Vores holistiske tilgang omfatter hele byggeprocessen – fra design til byggeri og videre til den daglige brug – som vi kalder Dreaming, Building, Living.

For at demonstrere systemets potentiale har vi skabt vores egne Heartwood-boliger, der opføres over hele landet. Disse eksklusive og intelligente træhuse er velegnede til både sommer- og helårsbrug og repræsenterer toppen af bæredygtighed og moderne teknologi. Teknologi spiller en central rolle i alle processer, både for at optimere byggeriet og for at sikre en enestående oplevelse af at købe og bygge sit drømmehus.

Vi tror på en verden, hvor vi lever i harmoni med naturen, hvilket forbedrer livskvaliteten og beskytter vores planet. Byggebranchen står over for en omfattende transformation, der kræver nye bæredygtighedsprincipper. Heartwood er en pioner inden for bæredygtigt byggeri og er allerede på forkant med regeringens seneste klimakrav om en maksimal CO2-udledning på 5,4 kg/CO2 pr. bygget kvadratmeter ved énfamilieshuse i 2029.

Heartwoods byggesystem tager hånd om de udfordringer, som byggebranchen i Danmark står over for ved at kombinere bæredygtige materialer med avanceret digitalisering og automatisering. Denne integrerede tilgang kan revolutionere branchen, fremme bæredygtig udvikling, øge effektiviteten, reducere spild og imødekomme de stigende krav til bæredygtige byggeløsninger.

Bevidste materialevalg

Heartwood har et bevidst fokus på at vælge materialer, der understøtter bæredygtigt byggeri. Vi anvender krydslamineret træ (CLT) og andre biogene materialer, som både er CO2-neutrale og fornybare. CLT's styrke og fleksibilitet gør det ideelt til at skabe solide, holdbare konstruktioner med minimal miljøpåvirkning. Samtidig vælger vi konsekvent at fravælge klimabelastende materialer som beton og stål, der har en høj CO2-udledning. Ved at satse på materialer, der lagrer kulstof og er bæredygtige, bidrager vi til at reducere byggeriets samlede klimaaftryk og sikrer en grønnere fremtid.

Mennesket i centrum

Hos Heartwood er bæredygtighed mere end blot at minimere miljøpåvirkningen; det handler om at skabe rum, hvor mennesker trives. Vi mener, at æstetik, velvære og tryghed er centrale elementer i vellykket bæredygtighed. Et byggeri er ikke bæredygtigt, hvis det går på kompromis med menneskets behov for lys, luft og skønhed. Derfor prioriterer vi essentielle designelementer som vinduer, selvom de har en betydelig indvirkning på vores LCA-beregninger. For os er ægte bæredygtighed en balance mellem at skabe smukke, funktionelle rum og samtidig tage ansvar for miljøet.

Samarbejdsmuligheder

Heartwoods byggesystem er udviklet som en totalløsning for arkitekter, entreprenører og developers.

Arkitekter kan bruge vores system til at skabe bæredygtige byggerier, hvor de kan integrere deres egne design. Vores byggesystem giver dem frihed til at udforske nye designmuligheder inden for de rammer, der sikrer bæredygtighed og effektivitet.

Entreprenører kan drage fordel af vores plug'n'play byggeprocesser, som gør det nemt og hurtigt at opføre bygninger uden at gå på kompromis med kvalitet eller miljøpåvirkning.

Developers får mulighed for at realisere bæredygtige projekter, der ikke kun opfylder markedets krav, men også overgår dem ved at tilbyde innovative, miljøvenlige løsninger. Uanset om kunderne vælger vores design eller kommer med deres egne, kan Heartwoods byggesystem tilpasses til at imødekomme deres specifikke behov og ønsker.

Hvorfor er vi med i Byens Netværk?

Heartwood har valgt at blive en del af Byens Netværk for at styrke vores tilknytning til det byggede miljø og for at udforske fremtidige samarbejder og partnerskaber. Som en aktiv deltager i netværket ønsker vi at bidrage til og drage fordel af den værdifulde udveksling af viden og erfaringer, som finder sted blandt medlemmerne.

Byens Netværk giver os en platform til at dele vores ekspertise inden byggesystemer og træbaseret byggeri og samarbejde med andre aktører, der også stræber efter at nytænke og udvikle branchen. For os er det vigtigt at være en del af et netværk, hvor vi sammen kan arbejde for en bæredygtig fremtid og skabe værdi for både vores virksomhed og samfundet som helhed.

Læs mere på heartwood.dk

 

footer image byens netværk