Deltagerliste (opdateret 25.04)
Kuglegården har en lang og rig historie, der strækker sig tilbage til 1742, da Søarsenalet, tegnet af arkitekt Philip de Lange, blev opført som Danmarks nye flådebase på den dengang nyanlagte ø, Holmen. Det rektangulære gårdrum mellem de to hovedfløje og sidefløjene blev brugt til opbevaring af kanonkugler – deraf navnet Kuglegården, som er blevet fællesbetegnelsen for hele Søarsenalet.
Efter at have været i Forsvarets besiddelse i flere århundreder, overtog Byggeselskab Mogens de Linde ejendommen i 2017 efter en offentlig budrunde. Siden har et renoveringsarbejde pågået, og i dag er flere virksomheder flyttet ind med kontorer og showrooms i Kuglegårdens istandsatte bygninger.
Gennem Kuglegårdens mere end 250 år var der lavet utallige til- og ombygninger både inde og ude. Byggeselskab Mogens de Lindes arbejde begyndte derfor med en omfattende bygningshistorisk undersøgelse fulgt op af en kontinuerlig indsamling af arkæologisk og militærhistorisk viden, som har dannet grundlag for en respektfuld restaurering af de fredede bygninger, der stadig pågår med et ønske om at bringe historien i bygningerne til live.
I 2022 begyndte arbejdet med at udvide Kuglegårdens byrum. Udvidelsen omfatter bl.a. en ny bygning ved navn Trangravshusene, som indrettes til showroom/ kontor/ service- eller liberale erhverv
Trangravshusene er tegnet med en arkitektonisk tilpasning til områdets maritime rammer og den karakteristiske arkitektur på Holmen. Byggeriet består af fem sammenbyggede huse, der kommer til at fremstå med saddeltag, bærende elementer i træ og rå beton med bræddeforskalling. I stueetagen vil en glasinddækket gavlfacade give en fantastisk udsigt ud til Trangravskanalen og lystbådehavnen, mens de resterende etager vil stå med skærmtegl.
Mod Operaen opføres desuden en ny bygning, Proviantgården, der består af syv sammenbyggede ‘skure’ ligeledes inspireret af områdets historiske bygningstyper og arkitektoniske elementer. Derudover genopføres det historiske Lystøndeskur fra 1920 på pladsen for enden af Trangraven. I 2001 blev skuret pillet ned, men vil genopstå med sin sorte bræddebeklædning og hvide vinduesrammer efter datidens maritime byggeskik.
På besøget hører vi indledningsvist om restaureringen og udviklingen af Kuglegården, inden vi ser og hører om opførelsen af Trangravshusene (byggepladsbesøg).
Læs mere om Trangravshusene
Læs mere om Kuglegården
Læs mere om Byggeselskab Mogens de Linde
Renderinger: Trangravshusene
Fotos: Kuglegården
Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.
Dato og tid
25/04 2024 15:30 - 17:30
Adresse
Kuglegårdsvej 8
1434 København K
Deltagerantal
40
Mødested
Vi mødes på den grønne plæne i midten af Kuglegården
Kontakt
kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck, tlf. 20841973