print logo

Pladsen bag Frederiksberg Rådhus: Byrum, klimasikring og parkeringskælder


På Frederiksberg skal det kommende byrum på pladsen bag rådhuset flette byens urbane puls sammen med den grønne Frederiksberg Have. Projektet opføres frem til årsskiftet og består bl.a. af et nyt rekreativt byrum, klimasikring og en parkeringskælder, der lige nu tager form på pladsen. Vi tager på byggepladsbesøg sammen med Nordstern, RUM og Frederiksberg Kommune.

Deltagerliste (opdateret 27.06)

Luk fuld beskrivelse

Helt centralt på Frederiksberg, på pladsen bag rådhuset, skal et nyt byrum, der etableres frem til årsskiftet 2024/2025, bidrage til at gøre den tidligere afskærmede parkeringsplads til et åbent og attraktivt sted i byen med et rekreativt byrum, der fletter byens puls sammen med den grønne Frederiksberg Have.

Byrum med plads til alle

Tag med på byggepladsbesøg til det kommende byrum, der udover byrummet indeholder klimasikring og en parkeringskælder. Projektet etableres af Nordstern, er tegnet af RUM og ETN Arkitekter og projekteret af WSP Danmark og Artelia Ingeniører.

Med adgang fra Smallegade har Nordstern bygget en rund parkeringskælder med 275 parkeringspladser. 32 af parkeringspladserne bliver fra start med ladestandere, mens der er mulighed for at udvide antallet til 55 senere hen.

Udover parkeringskælderen etableres der også klimasikring i terræn og nede i parkeringskælderen. Samlet kan der på pladsen tilbageholdes 4.000 kubikmeter vand, hvilket svarer til en 100-års hændelse. Klimasikringen benytter såvel Andebakkesøen, som terrænnære regnvandskassetter og et bassin nede i parkeringskælderen.

Byrummet er designet ud fra konceptet Den urbane forhave og tanken er, at vende bagsiden af rådhuset til endnu en forside. Byrummet dyrker det særligt frederiksbergske forhavemotiv og omdanner den tidligere parkeringsplads til en aktiv og levende byplads, der hvor byens puls møder Frederiksberg Have. Byrummet bliver forhave til de smukke bygninger langs pladsen som f.eks. Hassager Kollegiet, 4. Maj Kollegiet, Møstings Hus, villaerne langs Andebakkestien og Frederiksberg Rådhus.

Projektet forventes at være klar til årsskiftet 2024/2025.

Den overordnede tidsplan for pladsen bag rådhuset er:

  • Februar 2021 – 2022: Arkæologiske forundersøgelser
  • 2022 – medio 2024: Parkeringskælderen bygges
  • Ultimo 2023 – ultimo 2024: Klimasikring i parkeringskælder og i terræn etableres
  • 2024 – årsskiftet 2024/2025: Byrum etableres

Bemærk det er et byggepladsbesøg, og du selv skal medbringe sikkerhedsudstyr for at deltage (sikkerhedssko og vest, hjelm er ikke nødvendig)

 

Visualiseringer og fotos: www.rum.as og www.etn.dk


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.


Tilmeld dig arrangementet

Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Ugyldig e-mail adresse
Skal udfyldes
Ugyldigt telefonnummer
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Vælg venligst en mulighed fra listen

Persondatapolitik skal accepteres

Tilmelding

Vælg venligst en mulighed fra listen


Program

  • 15:30 Velkommen v/Byens Netværk
  • 15:45 Introduktion til projektet v/Bo Rasmussen, projektleder, Frederiksberg Kommune
  • 16:00 Rundvisning med nedslag på pladsen og i parkeringskælder v/Bo Rasmussen, Frederiksberg Kommune, Claus Jensen, arkitekt og partner, RUM samt Thomas Estrup Ainill, projektchef, Nordstern
  • 17:00 Afsluttende spørgsmål og netværk
  • 17:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

29/08 2024 15:30 - 17:30

Adresse

Smallegade 1
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

40

Mødested

Ved vest-indgangen på bagsiden af rådhuset (ud mod byggepladsen)

Kontakt

lsh@byensnetvaerk.dk
Louise Skafte Hedensten, mobil: 20956767

Praktisk information

Dato og tid

29/08 2024 15:30 - 17:30

Adresse

Smallegade 1
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

40

Mødested

Ved vest-indgangen på bagsiden af rådhuset (ud mod byggepladsen)

Kontakt

lsh@byensnetvaerk.dk
Louise Skafte Hedensten, mobil: 20956767

footer image byens netværk