print logo

Haver til Maver-huset - nyt læringscenter på Frederiksberg

Skolehaveforeningen ’Haver til Maver’ får et nationalt læringscenter på kanten af Frederiksberg Have i en transformation af det tidligere Økologiske Inspirationshus. Vi besøger Haver til Maver-huset og hører om tankerne bag husets vision og arkitektur.

Deltagerliste (opdateret 09.12)

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Vil du på venteliste, så skriv en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dk

 

Luk fuld beskrivelse

’Haver til Maver’ er en almennyttig forening stiftet i 2006 af kokken Søren Ejlersen som en nytænkning af den gamle skolehavetanke og født ud af Aarstidernes vision om at genskabe forbindelsen mellem dyrkning og måltid – jord til bord, have til mave.

I dag er Haver til Maver vokset til at være et landsdækkende, gastronomisk skolehaveprogram med havedyrkning, udemadlavning og naturformidling. Og nu får foreningen et innovativt, eksperimentarisk og bæredygtigt hjem på Frederiksberg. Haver til Maver-huset skal vise og udvikle nye måder at lære, lege og leve i samspil med naturen, haven og maden. 

Haver til Maver-huset er blevet til i et tæt samarbejde mellem Frederiksbergfonden og Realdania og er tegnet af Claus Pryds Arkitekter.

Haver til Maver-huset har tidligere huset Jytte Abildstrøms Økologiske Inspirationshus, der var et demonstrationsprojekt for bæredygtig livsstil. Nu lever ånden – men også en del af materialerne – videre i det nye læringscenter, der efter planen skal være klar til indflytning i december.

Visionen er et nationalt skolehavecenter, hvor der vil blive eksperimenteret med nye læringsforløb, materialer og værktøjer til landets skolehaver, kommuner, lærere og pædagoger som del af undervisningen i folkeskolen – og som grobund for at få integreret praksisnær klima-bæredygtighedsundervisning i fremtidens folkeskole og byliv.

Huset er på ca. 350 m2 fordelt på to etager og kommer til at rumme et undervisningskøkken, aktivitets- og undervisningsrum til fordybelse og analogt arbejde samt taghaver. Udenfor skal et ny byrum på sigt også give til plads til byens borgere og mulighed for filmvisninger, fællesspisninger og workshops. Ud over at være hovedkontor for Haver til Maver foreningen skal huset også rumme andre samarbejdspartnere, der kan udnytte faciliteterne om eftermiddagen, aftenen og i weekenderne. 

En del af huset har tidligere huset teateret Riddersalens værksted, der flyttes til et nyt hjørne af huset.

I dommerbetænkningen af arkitekt Claus Pryds’ vinderforslag er der bl.a. lagt vægt på, at huset tilpasser sig sine særlige omgivelser. Dette ses bl.a. ved, at husets ydre forholder sig til den Frederiksberggrønne farve, som findes på det bemalede træværk i området, og ved at bindingsværk har inspireret til husets trækonstruktion.

Bemærk, at vi ser bygningen inden 'Haver til Maver' flytter ind og indretter huset.

Bygherre: Frederiksbergfonden med støtte fra Realdania

Arkitekt: Claus Pryds Arkitekter

Bygherrerådgiver: SINUZ

Kilder: Claus Pryds Arkitekter, Haver til Maver, Frederiksbergfonden og Realdania

Renderinger: Claus Pryds Arkitekter


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Vil du på venteliste, så skriv en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dk



Program

  • 15:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:10 Introduktion og rundvisning i huset
  • 16:30 Forfriskning & netværk
  • 17:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

18/12 2024 15:00 - 17:00

Adresse

Allégade 5A
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes foran indgangen

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck, tlf. 20841973

Praktisk information

Dato og tid

18/12 2024 15:00 - 17:00

Adresse

Allégade 5A
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes foran indgangen

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck, tlf. 20841973

footer image byens netværk