print logo

FRI & Byens Netværk TALKS: Klimatilpasningsprojekter

Der er store klimatilpasningsprojekter i gang i vores by - nogle på tværs af kommuneskel. Med området omkring Bispeengbuen som eksempel åbner to eksperter maskinrummet for det omfattende arbejde og de problemstillinger, der ligger forud for et færdigt projekt, og for de læringer vi kan tage med videre.  

Deltagerliste (opdateret 08.11)

Luk fuld beskrivelse

FRI & Byens Netværk TALKS er en serie arrangementer, der giver dig ekspertviden og perspektiv på en række aktuelle temaer, som har stor betydning for vores fagprofessionelle udvikling.

På denne TALK bliver vi klogere på det omfattende arbejde og de processer, der ligger bag klimatilpasningsprojekter, før politikere og almindelige borgere overhovedet kan tage stilling til dem. Konkret med udgangspunkt i arbejdet med området omkring Bispeengbuen.

Klimatilpasningsprojekter kan betragtes som isbjerge - det er kun en lille del af arbejdet, som er synligt. Det betyder også, at der er en tendens til kun at betragte dem ud fra det endelige synlige produkt, som primært er landskabsarkitekternes arbejde.

Det er ærgerligt, når der typisk ligger et kæmpe arbejde bag (og under jorden), som man kan lære meget af.

Med eksempel i arbejdet i omkring Bispeengbuen bliver vi klogere på, hvad det indebærer af processer og overvejelser at nå dertil, at man kan tage stilling til de endelige beslutninger om, hvordan vi konkret skal klimatilpasse vores by? I området omkring Bispeengbuen er der mange forskellige lag, som man forsøger at koordinere, lave samlende planer og en samlet vision for. I sidste ende skal det naturligvis vurderes på, hvad det betyder for det konkrete sted, og her er det kun de øverste 10% som tæller, men som læring ligger der enormt meget i de resterende 90%.

Som eksempel er problemstillingerne omkring Bispeengbuen derfor spændende, da de både rummer overvejelser omkring skybrudstunneller til 1,5 - 2,5 mia. kr. eller overfladeløsninger i en tæt bydel. Men også spørgsmål om og hvordan man evt. kan genåbne Ladegårdsåen - kan det overhovedet lade sig gøre? Og hvad vil det betyde for de to bydele på hver side af grænsen mellem København og Frederiksberg? Og hvordan laver man en proces for det hele, som almindelige borgere kan bidrage til og diskutere - samtidig med at det involverer to forskellige kommuner, to forskellige forsyninger og staten?

Mød eksperterne

Thomas Sichelkow

Thomas Sichelkow

Tidligere Nordiq Group, nu indehaver af konsulentvirksomheden Koordinat
Thomas er byudvikler med ca. 20 års erfaring fra kommunal byudvikling og klimatilpasning. Dette har bl.a. omfattet udviklingen af Vinge fra vision til igangsat projekt, udvikling og realisering af større anlægsprojekter som f.eks. badestranden i Svanemøllebugten, samt internationale opgaver med fokus på udbredelsen af den danske tilgang til byudvikling. Igennem de forskelligartede opgaver er Thomas blevet dybt involveret i klimatilpasningsproblemstillinger - fra strategiske perspektiver helt ned til udledningstilladelser. 

Anders Jensen

Anders Jensen

Anders Jensen er Centerleder i Miljøpunkt Nørrebro og initiativtager til Borgerinitiativet Åbn Åen samt medforfatter på bogen Ladegårdsåen - Stenbroens Bellevue, som udkommer til vinter hos Forlaget Frydenlund. Anders er uddannet historiker fra Københavns Universitet med teknisk efteruddannelse i klimatilpasning af storbyer.

FRI & Byens Netværk TALKS er et samarbejde mellem Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) og Byens Netværk. 

Rendering foroven: Helle Rye Westphall og Kamilla Aggerlund for Åbn Åen


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.



Program

  • 08:45 Morgenkaffen er klar!
  • 09:00 Godmorgen og velkommen v/ Byens Netværk og FRI
  • 09:10 Oplæg
  • 10:45 Afsluttende spørgsmål
  • 11:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

11/11 2024 09:00 - 11:00

Adresse

Industriens Hus, H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

Deltagerantal

72

Mødested

DI, mødelokale: Ambition 17, som befinder sig i bunden af Atriet

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen, tlf. 23344601

Praktisk information

Dato og tid

11/11 2024 09:00 - 11:00

Adresse

Industriens Hus, H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

Deltagerantal

72

Mødested

DI, mødelokale: Ambition 17, som befinder sig i bunden af Atriet

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen, tlf. 23344601

footer image byens netværk