Designmuseum Danmark i Bredgade i København er genåbnet efter en omfattende renovering af de historiske bygninger, sandstensudsmykninger og alle udstillings- og gæsteområder.
Vi besøger Designmuseum Danmark sammen med det projektteam, der nænsomt har transformeret museets indre og ydre. De vil udfolde processer, valg og greb der har fremtidssikret museets vigtige arkitektur, håndværk og kulturarv. Og nørde med os om materialer og bæredygtighed. Endelig får vi ord på, hvad transformationen betyder for museet som fremtidige kulturdestination.
Deltagerliste (opdateret 25.10.2022)
Præsentation: Søren Brandt (pdf)
I 2020 lukkede Designmuseum Danmark for at fokusere på en gennemgribende transformation, der skal fremtidssikre museets enestående historiske bygning, arkitektur og håndværk. Herunder et stort restaureringsprojekt, der skal redde museets undergrund og facadeudsmykninger. Det har samtidig betydet en omlægning af alle udstillings- og publikumsområder samt nytænkning af gæsteoplevelsen på museet. Det nye Designmuseum Danmark kunne igen byde publikum velkommen i juni 2022.
"De fleste, som har besøgt Designmuseum Danmark før lukningen i 2020, vil have bemærket, at gulvfliserne var løse, gulvene sækkede og talrige fliser var knækkede. Det sagde ”klik klik”, når man gik gennem udstillingsrummene, og det var en risikabel affære for museets medarbejdere at opbygge udstillinger og transportere udstillingsgenstande gennem rummene". Uddrag: Søren Brandt der har udarbejdet tilstandsrapport for museet, plan for gennemførelse af renoveringsarbejderne samt stået for detailprojektering og tilsyn med de bygningsmæssige renoveringsarbejder.
Læs mere om byggesagen og Designmuseum Danmarks bygningshistorie i Søren Brandts detaljerede beskrivelse her
Glæd til en interessant og kompleks renoveringshistorie når vi møder:
Allan Kulsø Larsen, driftschef, Designmuseum Danmark
Lars Busk, murermester, Einar Kornerup
Søren Brandt, bygningskonstruktør, Tegnestuen Søren Brandt
Hans-Jørgen Hansen, HJ-H Rådgivende Ingeniører A/S
Ib Laursen, I.L. Consult ApS
Mette Marciniak, arkitekt og stenhugger
Morten Stræde, billedhugger
Historien
Det oprindelige Kgl. Frederiks Hospital blev opført i 1750’erne med Nicolai Eigtved som arkitekt. Ved hans død overtages færdiggørelsen af byggeriet af Laurits de Thurah. Hospitalet fungerede frem til 1908, hvor det blev afløst af Rigshospitalet. I 1919 blev ejendommen fredet og skænket til Kunstindustrimuseet, som udskrev en konkurrence om hospitalets ombygning til museum. Kunstindustrimuseet blev indviet i 1926 efter en omfattende ombygning, hvor hver en sten var blev vendt. I 2011 skifter museet navn til Designmuseum Danmark.
Fotokreditering: Designmuseum Danmark, Luka Hesselberg og Christian Hoyer.
Du skal selv betale entré til Designmuseum Danmark. Vi anbefaler at købe entrébillet på forhånd, så du undgår at stå i kø ved ankomsten. Billetter kan købes her
Du er naturligvis velkommen til at opleve udstillingerne på egen hånd før arrangementets start. Museet lukker kl. 18.00.
Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Hvis du vil på venteliste så skriv en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dk
Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.
Dato og tid
26/10 2022 15:30 - 17:30
Adresse
Bredgade 68
1220 København K
Deltagerantal
40
Mødested
På museumspladsen mod Bredgade foran hovedindgangen
Kontakt
ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna mobil: 28266304