Engang en gigantisk industribygning. I fremtiden Danmarks største kulturhus. Tag med til Tunnelfabrikken inden den påbegynder sin omfattende omdannelse og hør om visionerne for det nye samlingspunkt i Nordhavn, der skal danne ramme om kultur, erhverv, natur og studieboliger i et nyt samlet kulturdistrikt for bydelens beboere og besøgende.
Deltagerliste (opdateret 26.05.2021)
Op gennem 1990’erne støbte man tunnelelementer til Øresundsforbindelsen i ØTC-Hallen på Oceanvej i Ydre Nordhavn. Den gamle støbehal er, med sin længde på 261 meter lang, bredde på op til 125 meter og med 24 meter til loftet, én af Danmarks største bygninger. I dag ejes hallen af By & Havn, som i partnerskab med NREP og UNIONKUL vil transformere den store industribygning til en smeltedigel af erhverv, kultur, natur og boliger. Kom med og se Tunnelfabrikken, inden den starter sin gennemgribende forvandling og hør Klaus Kastbjerg, direktør i UNIONKUL, fortælle om de spændende visioner for stedet.
Vi skal også høre Jesper Koefoed-Melson, direktør for Kulturdistriktet Østerbro & Nordhavn, fortælle, hvordan kultur og kulturelle fællesskaber vil være det bærende element i byduviklingen. Kulturdistriktet Østerbro & Nordhavn er en sammenslutning af kunstnere, foreninger, institutioner og virksomheder, der samarbejder om at gøre kulturen til omdrejningspunkt i bydelen. Kulturdistriktet fremviser kulturens potentiale for at skabe attraktive områder at leve og arbejde i gennem innovative partnerskaber og kulturelle oplevelser. Åben Festival, der er Østerbro og Nordhavns nye bydelsfestival, er et eksempel på dette.
Tunnelfabrikken indgår som et naturligt omdrejningspunkt i det nye kulturdistrikt og skal være et sted, hvor mennesker trives og danner fællesskaber. Her skal være plads til kunst- og kulturscener, arbejdspladser for både startups, etablerede virksomheder og læringsmiljøer, spisesteder med fokus på sociale madoplevelser og sund og økologisk mad, værksteder og atelier, faciliteter til idræt, nyttehaver, legepladser, underholdning og meget mere. Tunnelfabrikken bliver også hjemsted for unge og studerende, og der kommer i alt til at bo ca. 1.000 studerende både i eller udenfor Tunnelfabrikken.
Ikke mindst skal stedet fungere som en dynamo for fremtidens bæredygtige byudvikling. Det er ambitionen, at mest muligt af den gamle fabrik skal genanvendes. Rundt om bygningen er det tanken, at der indrettes et større område med aktiv bynatur, hvor landskabet baseres på at dyrke den nuværende vilde, selvgroede natur.
Projektet er af et sådant omfang, at det kræver en ny lokalplan samt et tillæg til den eksisterende kommuneplan. Ombygningen forventes at være færdig i midten af 2023.
ØTC-Hallen har også tidligere været brugt til opbevaring af blandt andet både, teaterkulisser samt byinventar til det nye Århusgadekvarter og brugt til opbygning af 1:1-modeller af Operahusets facade og til produktion af facadeelementerne til THE SILO. De seneste år har bygningen stået tom, men for nylig begyndte forskellige kulturaktører at få adgang til at lave små udstillinger og installationer i den rå hal, som vi måske kan få lejlighed til at se ved besøget.
Udviklere: By & Havn, NREP og UNIONKUL
Arkitekt: ArcgencY
Landskabsarkitekt: SLA
Renderinger: NREP
Dato og tid
27/05 2021 16:30 - 18:15
Adresse
Oceanvej 1
2150 København
Deltagerantal
60
Kontakt
lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet mobil: 22346629