Byens formål er under massiv forvandling. Vi køber ind på nettet, arbejder hjemmefra og går tur i skoven. Hvad skal vi så med byen? I samarbejde med Instituttet for Fremtidsforskning inviterer vi til debat om fremtiden for vores byer. Debatten foregår online og lives-streames direkte fra Altinget som en del af programmet for Folkemødet.
Covid-19-pandemien har ændret vores opfattelse af byen for altid. Pausen fra hamsterhjulet har fået os til at tænke over de vilkår og krav, vi stiller i hverdagen. Arbejde (for mange) kan udføres på distancen, social kontakt med andre undgås, og rejser via offentlig transport er blevet en risikabel indsats, vi gerne vil undgå. Kriterier som nærhed, bekvemmelighed og relationer indgår nu som centrale parametre i vores daglige valg.
Mens nogle af disse adfærdsændringer kun vil være midlertidige, har de alligevel sat deres spor og afsløret nødvendigheden af at være mere lydhør over for fremtidens trusler og behov. Dette er ikke kun et spørgsmål om at gøre vores byer mere modstandsdygtige over for pandemier eller andre katastrofer, men at forberede os på en bred vifte af potentielle scenarier, både gode og dårlige.
Sammen med Instituttet for Fremtidsforskning inviterer vi til Folkemødedebat og stiller spørgsmålet: Hvordan ser fremtiden for vores byer ud, og hvordan kan forvaltning og ledelse af byerne proaktivt imødekomme denne fremtid?
Til at deltage i debatten har vi inviteret et panel bestående af:
Moderator: Nikolaj Sveistrup, associeret partner, Instituttet for Fremtidsforskning
Debatten vil blive live-streamet direkte fra Altinget, som en del af programmet for Folkemødet. Se med online fredag den 18. juni kl. 8:30-8:55.
Du kan tilmelde dig debatten ved at registrere navn + email via dette link
Foto og kilde: Instituttet for Fremtidsforskning
Dato og tid
18/06 2021 08:30 - 09:00
Adresse
Live-streamet online event
Deltagerantal
100
Mødested
Hjemme hos dig selv
Kontakt
lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet mobil: 22346629