I Ebeltoft har et nyt kulturelt fyrtårn rejst sig på ruinerne af den gamle maltfabrik, der siden midten af 1800-tallet var byens vigtigste produktionsvirksomhed og arbejdsplads. Tag med, når Byens Netværk besøger MALTFABRIKKEN - FOLKETS FABRIK, der er genopstået som et kraftcenter for kunst, kultur og kreative erhverv.
Deltagerliste (opdateret 31.08.2020)
Maltfabrikken blev oprindeligt grundlagt i 1861 og er siden videreført gennem flere generationer af Lundberg-familien. Helt frem til lukningen i 1998 blev produktionen af malt opretholdt, og herefter forfaldt bygningerne og var en overgang truet af nedrivning.
Kom med, og hør historien om Maltfabrikkens ti år lange rejse, hvor det lykkedes en gruppe lokale ildsjæle at rejse midler til en gennemgribende restaurering og ombygning. Drømmen var at genrejse Maltfabrikken som Folkets Fabrik – et sted for kunst, kultur og iværksætteri.
”Idéen var at tage den gamle maltfabrik og lave et fællesskab for alt, der handler om kreativitet, kultur, erhverv, turisme og oplevelser,” fortæller Kristian Krog, der er direktør og en af hovedaktørene bag omdannelsen af den nye maltfabrik.
Det lykkedes at rejse midler med stor opbakning fra både fonde, erhvervsliv og private bidragydere. Ikke mindst har et stærkt partnerskab med Syddjurs Kommune været med til at bane vejen og gjort Maltfabrikken til midtpunkt i en samtidig udvikling af Ebeltofts historiske bykerne. ”Vi besluttede helt fra start, at projektet skulle have tårnhøje ambitioner. Det skulle ikke alene være byens eller kommunens projekt, det skulle være et nationalt og internationalt projekt,” siger Kristian Krog.
Bygherren, som består af Syddjurs Kommune og Fonden Den ny Maltfabrik søsatte derfor en storstilet arkitektkonkurrence, som Praksis Arkitekter og Kristine Jensens Tegnestue vandt.
Maltfabrikken - Folkets Fabrik havde officiel åbning den 26. juni. I den ikoniske industribygning findes nu en række kulturelle faciliteter, heriblandt
Kom med, og få en forsmag på det hele, når Kristian Krog viser rundt og fortæller om den spændende og ikke ukomplicerede vej fra drøm til virkelighed. Vi runder af med en smagsprøve fra Lundbergs Spisehus og det lokale malteri.
NB: Vi kører fra Aarhus til Ebeltoft sammen i bus og er tilbage igen kl. ca. 19. Undervejs på busturen deltager Michael Tolstrup, der er formand af bestyrelsen for komitéen bag Maltfabrikken, som vil introducere os for det ambitiøse projekt og det nære samarbejde med Syddjurs Kommune.
Opsamlingssted for bussen fra Aarhus er: Musikhuset Aarhus (ved p-pladsen). Der er også mulighed for, at man kan støde til i Ebeltoft. Her skal man møde på adressen Maltvej 4-12, 8400 Ebeltoft kl. 15:30. Sæt kryds i tilmeldingsfeltet, hvis du ikke skal med bus og vælger at ankomme selv.
Fotos: Venligst udlånt fra Maltfabrikken
Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.
Dato og tid
10/09 2020 14:15 - 19:00
Adresse
Thomas Jensens Allé 2
8000 Aarhus
Deltagerantal
30
Mødested
Musikhuset i Aarhus (bussen holder ved p-pladsen)
Kontakt
lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet mobil: 22346629