Tag med Byens Netværk på kongeligt besøg i Fredensborg Slotshave og se den smukt anlagte barokhave, som den er genskabt i hænderne på landskabsarkitekt Schønherr og nogle af tidens dygtigste stenhuggere.
Fredensborg Slot er en yndet ramme for kongefamiliens festlige komsammener, og dronningen benytter selv slottet som bopæl flere måneder om året.
Slottet blev opført i 1720'erne som jagtslot for Frederik lV af arkitekten J.C. Krieger, og sammen med den franske arkitekt Nicolas-Henri Jardin og den unge danske billedhugger Johannes Wiedewelt blev slot og haveanlæg senere bundet sammen i et såkaldt "gesamtkunstwerck” inspireret af tidens strømninger i Frankrig og Italien. Den gennemført barokke stil og de fantastiske stenskulpturer har siden været med til at gøre Fredensborg slotshave til en af Danmarks mest storslåede. Også internationalt kan den måle sig med sine forbilleder, heriblandt barokhaven i Versailles uden for Paris.
Slotshaven er kendt for sin rige udsmykning af skulpturer, monumenter og den iøjnefaldende stjerneformede allé-struktur, der efter tidens forbillede skulle symbolisere den enevældige konges magt. Under den senere romantiske periode blev haven dog delvist omlagt, og den stjerneformede allé-struktur blev fjernet og erstattet af mere naturprægede skovpartier.
Anlagt for mere end 250 år siden er slotshaven blevet mærket af tidens tand og skiftende forbilleder inden for havearkitetur, og i 2011 satte Slots- og Kulturstyrelsen gang i et storstilet restaureringsprojekt med henblik på at opdatere og renovere udenomsarealerne og genskabe barokhaven med udgangspunkt i det oprindelige formsprog. En opgave, der landede i hænderene på landskabsarkitektfirmaet Schønherr.
På arrangementet får vi en introduktion til hele det enorme restaureringsprojekt, hvor landskabsarkitekt Christine Waage Rasmussen fra Slots- og Kulturstyrelsen og landskabsarkitekt Sine Boye Villadsen fra Schønherr vil fortælle om arbejdet med at få genetableret haveanlæggets oprindelige udtryk og tydeliggøre Brede Allés centrale placering med de unikke Wiedewelt-skulpturer skabt i midten af 1700-tallet. Under rundvisningen præsenteres vi for havens arkitektur og det udfordrende arbejde med at bevare og genhugge stenskulpturerne i samarbejde med Raadvad Stenhuggeri og en række andre stenhuggerier.
Schønherrs bearbejdning af havens landskab tydeliggør og forstærker barokanlæggets store fortælling som gesamtkunstværk, hvor den nye parterre foran slottet er genskabt som en nyfortolkning af Jardins anlæg.
Fotos: Carsten Ingemann
Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.
Dato og tid
06/09 2018 15:30 - 17:30
Adresse
Slottet 1B
3480 Fredensborg
Deltagerantal
30
Mødested
På pladsen foran slottet - vi mødes ved ishuset.
Kontakt
lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet 22346629