print logo

Studietur til Helsinki



Byens Netværks studietur gik i år til Helsinki, som byder på spændende byudvikling, nordisk arkitektur og lokal charme. Den finske hovedstad var i flere århundreder under russisk herredømme, og en del af byens spænding og dynamik ligger netop i de historiske grænseflader. Vi besøgte byen, som i 2017 er med til at fejre Finlands 100 års selvstændighed fra Rusland.

Program
Fotoreportage
Fotoreportage i lav opløsning

Helsinki er byen, hvor øst møder vest og smelter sammen til noget unikt finsk. Den finske hovedstad var i flere århundreder under russisk herredømme, og en del af byens spænding og dynamik ligger netop i de historiske grænseflader. Gennem Helsinkis mere end 450 års omskiftelige historie har byen været påvirket af kulturelle strømninger fra både øst og vest. Traditioner, fornyelse, ældre og nyere arkitektur, blander sig med byens puls og er med til at skabe den helt særlige stemning i Helsinki.

Helsinki er i rivende udvikling. Alene i den centrale del af byen er man ved at opføre to nye bydele, der efter sigende får vores hjemlige Ørestad til at minde om en provinslandsby. Det smitter af på andre sektorer, blandt andet transportsektoren, der er undervejs med opførelsen af en ny metrosektion. Så der bliver meget at se frem til på denne tur til ’de 1000 søers land’, som – på trods landets størrelse – har samme antal indbyggere som Danmark.

Med en tredjedel af sit landeareal beliggende nord for polarcirklen er op til 80 pct. af Finland dækket af skov - og er det ikke skov, er det en sø, hvilket bringer det bebyggede areal (inkl. byzoner) op på ”hele” syv pct. Der er en naturrigdom uden lige – og naturen har en stor plads i befolkningens bevidsthed, og bæredygtige materialer og byggemetoder har for længst fundet vej til Finlands byggesektor. Dansk Byggeris søsterorganisation i Finland fx som erklæret mål at gøre alt byggeri bæredygtigt, og brugen af træ i byggeriet er langt mere udbredt end herhjemme.

Helsinki bycentrum er ikke større, end at det som regel er overkommeligt at bevæge sig rundt til fods. På den måde praktiserer man også den lokale folkesport hyötyliikunta: at få motion, mens man alligevel skal fra sted til sted.

I 2017 fejrer Finland et århundredes selvstændighed fra Rusland, som markeres med begivenheder både i Finland og i udlandet.

Design som en del af livet
Finsk design er kendt for sin enkle stil og rene linjer. Størst af alle er nok designikonet Alvar Aalto (1898-1976), der i sit arbejde var en af funktionalismens pionerer og udviklede ”den hvide arkitekturs" udtryksfulde stil. I 2012 blev Helsinki udnævnt til verdens designhovedstad under mottoet: ”Open Helsinki - design som en del af livet”. Og her er design virkelig en del af livet. Faktisk er et helt kvarter i byen dedikeret til design. I Design District Helsinki findes alt fra de nyeste, unge designere til store etablerede designhuse som Marimekko og Artek.

Året som verdens designhovedstad har sat sit præg på Helsinki med nye bygningsværker som stillekapellet Kampin Kappeli (Kampens Kapel), musikhuset og et nyt parkområde ved Finlandiahuset.

Rejsedato
Onsdag den 13. september 2017 – lørdag den 16. september 2017

Udrejse: 
SAS direkte
Onsdag den 13. september 2017 SK1708
København 08.10 - Helsinki 10.45

Hjemrejse:
SAS direkte
Lørdag 16. september 2017 SK1713
Helsinki 17.15 - København 17.55

Hotel
Vi skal bo på Sokos Hotel Presidentti – 4*

Adresse: Eteläinen Rautatiekatu 4, 00100, Helsinki
Tlf. +358 20 1234 608
mail: presidentti.helsinki@sokoshotels.fi

Hotel Presidentii ligger lige over for Parlamentet, cirka fem minutters gang fra det særprægede Kamppikapel, og den berømte Temppeliaukio Kirkko samt 10 minutter fra Hovedbanegården og dermed centrum.

Opført i forbindelse med OL i Moskva 1980 har hotellet en efter sigende ’russisk atmosfære’ med store og lyse værelser. Hotellet blev et af mange nye hoteller, der skød op i forbindelse med olympiaden, som skulle bringe flere internationale besøgende til Helsinki. En del af hotellet er p.t. under renovering, men vi har bestilt de originale værelser for at mærke den særlige vibe.

Ud over sin beliggenhed i nær afstand til de fleste turistikoner i byen er hotellet omgivet af flere barer og restauranter, og på bare to minutter med bus eller tog når man byens hjerte.

Programmet i overskrifter

Formålet med turen
Netværk med byggebranchen og lokale aktører i Helsinki til inspiration, gensidig forståelse og nye idéer.
Udveksling af viden, idéer og en større forståelse for eksisterende udfordringer, når der bygges og byudvikles.
Kendskab til byudvikling og arkitektur i Helsinki - både moderne og historisk.
Netværk både nationalt og internationalt.

Rejsebetingelser​:


Tilmelding
Tilmelding er bindende. Tilmelding foregår ved at udfylde nedenstående formular.

Tilmeldingsfrist: 15. maj 2017.
Når vi har modtaget din tilmelding, fremsender vi faktura for indbetaling af depositum på kr. 5.000,-.  Medio juni fremsendes slutfaktura for studieturen.

Navneændring 
Tilmelding er bindende, men navneændring kan ske uden omkostninger indtil 4 uger før afrejse. Derefter er navneændring evt. mulig mod gebyr til flyselskab.

Kopi af pas
Du skal sende en digital kopi af pas (side med dit navn) umiddelbart efter din tilmelding til mvs@byensnetvaerk.dk.

Forplejning
Forplejning på vores fælles ”jævne” frokoster/middage er for egen regning, og du modtager en faktura efter hjemkomsten. Regningen deles solidarisk. Regn med ca. DKK 600 pr. dag ekskl. drikkevarer.

Deltagerprofil
Inden afrejse skal du udfylde en deltagerprofil, som du modtager separat på mail. Profilen er et godt redskab til netværk på turen.

Deltagerantal
40 personer. Da det er en netværkstur, prioriterer vi, at så mange af vores medlemsvirksomheder som muligt kan deltage. Dvs. maks. 3 personer pr. virksomhed. Hvis vi efter tilmeldingsfristens udløb stadig har ledige pladser, så er der naturligvis mulighed for at tilmelde sig. Turen gennemføres ved minimum 30 tilmeldte. Vi reserverer 5 pladser til netværksmedlemmer, som ikke har været med tidligere.

Forsikring
Du skal selv tegne en rejse- og/eller en afbestillingsforsikring.
Billetkontoret, der er teknisk rejsearrangør på turen, tilbyder begge dele til en favorabel særpris for deltagere på Byens Netværks studietur.
Ønsker du at tegne forsikring, kontakt Peter Grooss, Billetkontoret: mail: mice@billetkontoret.dk, Tlf.: +45 22393494.

Ændringer
Vi gør os umage for at lave den bedst mulige studietur til jer og tager således forbehold for forbedringer.

Pris
Pris kr. 10.000,- pr. person
(enkeltværelse)

Pris kr. 8.500,- pr. person
(delt dobbeltværelse)

Forplejning faktureres efter hjemkomst.

Prisen inkluderer fly, hotel, morgenmad, entréer samt et fuldt fagligt program.
Derudover afholdes der et kick-off arrangement inden afrejse og et kick-after efter hjemkomst.

Priserne er baseret på en minimumstilmelding på 30 personer.
Priserne er udregnet efter dags dato skatter/afgifter, regler og valutakurser, samt det ovenfor nævnte antal deltagere, og er derfor opgivet med forbehold for mindre ændringer.

Faglig og teknisk rejsearrangør
Byens Netværk er den faglige rejsearrangør og således kun ansvarlig for det faglige program. Den tekniske rejsearrangør er BilletKontoret A/S, medlem af rejsegarantifonden nr. 650.

Rejseteam
Mathilde V. Schjerning/ Byens Netværk
Lisbet Fibiger/ Byens Netværk

Ring eller skriv til Mathilde V. Schjerning, hvis du har spørgsmål til turen: 23450221, mvs@byensnetvaerk.dk

Studieturen er udsolgt. Kontakt Mathilde Schjerning hvis du vil på venteliste.
 




Praktisk information

Dato og tid

13/09 2017 00:00 - 16/09 2017 00:00

Adresse

Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Deltagerantal

40

Mødested

Kastrup Lufthavn

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
23450221

Praktisk information

Dato og tid

13/09 2017 00:00 - 16/09 2017 00:00

Adresse

Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Deltagerantal

40

Mødested

Kastrup Lufthavn

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
23450221

footer image byens netværk