Deltagerliste (opdateret 10.02)
Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Vil du på venteliste, så send en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dk
Transformationspotentialet er næsten uanet i de store byer, hvor byggegrundene er få og byggeretterne dyre. Samtidig kalder klimapåvirkningerne fra byggeriet på gennemgribende forandringer, hvis vi skal respektere klodens planetære grænser.
Derfor ser vi også ind i en ny fremtid for, hvordan vi bygger – eller ikke bygger. Eksisterende bygninger skal (i højere grad) erstatte nye. Eksisterende materialer skal udnyttes bedre og mere effektivt. Transformationer skal give nye funktioner og innovationer. Etik skal gå foran æstetik. Kort sagt: Vi skal (gen)bruge det, vi allerede har, og se muligheder i stedet for begrænsninger.
Men med forandringer følger også (nye) udfordringer. For hvordan gør man, og hvad skal der til? Hvilke krav stilles der, og hvem har ansvaret? Kan bæredygtighed og sund investering gå hånd i hånd? Hvordan reducerer man risici, barrierer og omkostninger? Følger praksis teori?
Hvor er branchen på vej hen, og er vi overhovedet på rette vej?
Med bygningen Thoravej 29 som levende kulisse og eksempel på en gennemgribende transformation skabt ud fra princippet om, at bygningen skulle genanvende sig selv, inviterer Byens Saloner til paneldebat om transformation, genanvendelse og bevaring af vores eksisterende bygningsmasse.
I panelet er:
Lars Jensen, stadsarkitekt i Københavns Kommune, Klima og Byudvikling
Harpa Birgisdottir, professor i bygningers bæredygtighed, BUILD – Institut for Byggeri, By og Miljø, Aalborg Universitet
Johanne Mose Entwistle, partner og effektchef i AART
Søren Pihlmann, arkitekt MAA og stifter af Pihlmann Architects
Kristoffer Krarup, udviklingsdirektør og partner i ABC Rådgivende Ingeniører
Moderator: Lisbet Fibiger, programleder i Byens Netværk
Om Thoravej 29
Thoravej 29 er et community, hvor gode intentioner bliver til transformationer ude i virkeligheden. Et mødested for dem der kan, og dem der vil skabe positive forandringer i samfundet.
I januar 2025 flyttede communitiet ind i en gammel industribygning på Thoravej 29 i København NV, der har gennemgået en gennemgribende transformation ud fra et princip om, at bygningen skulle genanvende sig selv. Og hvor arkitekturen skal skabe de optimale rammer for udvikling, inspiration, nytænkning og samarbejde.
Bag transformationen står Bikubenfonden, Pihlmann Architects, Hoffmann A/S og ABC Rådgivende Ingeniører med et stærkt fokus på bæredygtighed. Bygningen har en DGNB Guld præcertificering.
I forbindelse med byggeriet er der udarbejdet en analyse af hvad, det gennemgribende princip om genanvendelse har betydet for CO2-belastningen sammenlignet med nybyggeri. Analysen viser blandt andet, at byggeriet på Thoravej 29 sammenlignet med nybyg har reduceret CO2-udledningerne med op til 88 %, genbrugt 95 % af materialerne og minimeret 90 % af affaldet.
Bygningens stueetage bliver i løbet af marts taget i brug med en café og åben scene, der kan samle til debatter, talks m.m.
Eventprogrammet for Thoravej 29 skydes i gang med "29 dage på Thoravej 29" med over 50 events på 29 dage, der giver plads til de store spørgsmål, som skal stilles for at lykkes med at skabe positive forandringer for mennesker og samfund. Læs mere på Thoravej 29
Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.
Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Vil du på venteliste, så send en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dk
Dato og tid
28/03 2025 09:00 - 11:00
Adresse
Thoravej 29
2400 København NV
Deltagerantal
60
Mødested
Scenen ved trappen
Kontakt
lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet Fibiger, tlf. 22346629