print logo

M4 til Sydhavn – på kunstrejse under jorden!

Sammen med filosof og kunsthistoriker Frederik Lindskov tager vi turen på linje M4 fra Københavns Hovedbanegård til Sydhavnen. Vi skal høre om de forskellige kunstværker, deres betydning og relevans - ligesom vi træder op på den nye metros forpladser og tager pulsen på, hvad de nye stationer kommer til at betyde for byens sammenhængskraft og omkringliggende bykvarterer. 

Luk fuld beskrivelse

Med åbningen af den nye metrolinje M4 fra Hovedbanegården til det gamle Sydhavn har København nu i alt 44 stationer og næsten 50 kilometer metro.

De fem nye stationer er blevet skabt i samarbejde med fem anerkendte samtidskunstnere, og dermed kan metroen endelig byde kunsten velkommen på rejsen under jorden. De forskellige værker er udarbejdet specifikt til de enkelte metrostationer, der derfor får deres helt eget udtryk. Nogle steder bliver passagererne mødt af lysinstallationer, megaskulpturer eller et mytologisk vægmaleri, mens kunsten andre steder vender op og ned på det kendte stationsdesign eller byder på en rejse ud i verdensrummet. Med mere end én million passagerer pr. år pr. station vil disse kunstinstallationer med andre ord blive set af flere mennesker end værker udstillet på de allerstørste museer.

Det vigtigste er måske nok, at der nu er skabt en direkte forbindelse mellem Indre by og de lidt oversete bykvarterer i det gamle Sydhavn. For hvad betyder det for København, sammenhængskraften og måden, vi bruger byen på, at den nu er forbundet på tværs med en metro? Hvad betyder det for de enkelte bydele? Og hvad betyder metroens mange nye stationspladser for beboerne i de omkringliggende bydele?

Kom med Byens Netværk, når vi tager på en spændende tur med metroen sammen med Frederik Lindskov, kunsthistoriker, filosof, kunstner, foredragsholder m.m. Vi mødes i hallen under uret på Hovedbanegården, hvorefter vi hopper på M4 og stopper ved alle de fem nye stationer ud mod København Syd. Vi ser på såvel kunstinstallationer som på byrummene ovenfor, og Frederik vil undervejs fortælle, forklare og sætte både kunsten og vores forhold til byen lidt i perspektiv.

Fakta om kunsten på M4 Sydhavn

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst har udvalgt de fem værker til M4 Sydhavn. Kunstværkerne er finansieret af Villum Fonden, Det Obelske Familiefond og Statens Kunstfond.

Billedekreditering: Metroselskabet


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.


Tilmeld dig arrangementet

Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Ugyldig e-mail adresse
Skal udfyldes
Ugyldigt telefonnummer
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Persondatapolitik skal accepteres

Tilmelding

Vælg venligst en mulighed fra listen


Program

  • 15:30 Velkomst v/Byens Netværk
  • 15:35 Intro v/Frederik Lindskov, kunsthistoriker, filosof, kunstner, foredragsholder m.m.
  • 15:40 Vi tager på tur med M4 (husk selv at sørge for rejsekort el.billet)
  • 17:45 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

06/11 2024 15:30 - 17:45

Adresse

Københavns Hovedbanegård
Bernstorffsgade 16, 1577 København

Deltagerantal

25

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet Fibiger, tlf. 22346629

Praktisk information

Dato og tid

06/11 2024 15:30 - 17:45

Adresse

Københavns Hovedbanegård
Bernstorffsgade 16, 1577 København

Deltagerantal

25

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet Fibiger, tlf. 22346629

footer image byens netværk