print logo

Byen vågner: Vandet kommer + The Floating Room

Hvordan tackler vi udfordringerne med et klima, der byder på mere og mere vand? Og hvad betyder det for den måde, vi fremtidigt skal bygge og bo på?

Oplev The Floating Room, der skaber nye muligheder for ophold og oplevelser på vandet. Og få en særomvisning i DACs kommende udstilling, der viser, hvad det er for en virkelighed vi kigger ind i, når vandet kommer.

Deltagerliste (opdateret 07.10)

Luk fuld beskrivelse


Vand er grundlæggende for alt liv på jorden. Men vand rummer også et destruktivt potentiale. Med klimaforandringerne følger oversvømmelser, stormfloder og skybrud – og med massiv nedbør og stigende vandstand i havene følger behovet for både at sikre, men også nytænke, vores byer og bygninger.

Vandet kommer

Udstillingen "Vandet kommer" (der åbner den 7. oktober) er udviklet af Dansk Arkitektur Center og er den første, store danske udstilling, der formidler og debatterer klodens vand som et allestedsnærværende, sammenhængende, livgivende stof: Et system som er grundlaget for alt liv og den menneskelige civilisation. Et system, hvis balance er truet!

Udstillingen viser, hvad det er for en virkelighed vi kigger ind i, når vandet kommer. Spørgsmålene er mange: Skal vi trække os væk fra kysten? Skal vi forskanse os eller skal vi leve med vandet? Hvordan undgår vi altødelæggende oversvømmelser? Men giver også nye muligheder: Hvordan får vi det bedste ud af klimakrisen med nye, rekreative byrum med plads til vandet? Kan man hive livskvalitet og skønhed ud af den kedelige klimasikring? Og hvad kan vi lære om at bygge med vand som et nyt vilkår, når vi går tilbage i historien eller ser ud i verden?

Vi får en særomvisning i udstillingen v/ senior kurator Pernille Stockmarr og ser og hører om dens formidling af klodens vand som et allestedsnærværende, sammenhængende, livgivende stof. Udstillingen byder også på elementer fra den danske udstilling på Arkitekturbiennalen 2023, Coastal Imaginaries, som var kurateret af Josephine Michau.

The Floating Room

Vi kommer også helt tæt på vandet, når vi starter morgenen med at besøge The Floating Room, der pt. ligger i havnen uden for BLOX. The Floating Room er – som navnet antyder – et flydende alternativ til at holde møder på, nemlig på vandet. Det flydende mødelokale er skabt i et samarbejde mellem GoBoat og virksomheden SEANICS, der laver flydende moduler til opholdsrum direkte på vandet, og som har designet mødelokalet i samarbejde med VELUX.

The Floating Room flytter rundt i Københavns Havn med en ny placering hver anden måned og byder på alle de bekvemmeligheder, et moderne mødelokale kræver. Store panoramavinduer giver et dejligt lyst rum og god udsigt over havnen, og VELUX-fladtagsvinduer kan åbnes og give frisk luft i lokalet og sikrer dermed et godt indeklima. Uden for lokalet er også en flydende terrasse.

Vi byder på morgenkaffe og croissanter og hører om konceptet bag The Floating Room v/ Kasper Eich-Romme, Co-founder hos SEANICS & Co-founder hos GoBoat.

Læs mere om Vandet kommer i DAC

Læs mere om The Floating Room


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.



Program

  • 08:30 Velkomst med morgenkaffe & croissanter i The Floating Room
  • 08:45 Præsentation af The Floating Room v/ Kasper Eich-Romme
  • 09:05 Vi går til Dansk Arkitektur Center
  • 09:15 Introduktion og rundvisning i udstillingen Vandet kommer v/ Pernille Stockmarr, senior kurator, DAC
  • 10:15 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

09/10 2024 08:30 - 10:15

Adresse

BLOX, Bryghuspladsen
1473 København V

Deltagerantal

25

Mødested

Vi mødes i The Floating Room som ligger i havnen på bagsiden af BLOX, ned mod vandet

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck, tlf. 20841973'

Praktisk information

Dato og tid

09/10 2024 08:30 - 10:15

Adresse

BLOX, Bryghuspladsen
1473 København V

Deltagerantal

25

Mødested

Vi mødes i The Floating Room som ligger i havnen på bagsiden af BLOX, ned mod vandet

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck, tlf. 20841973'

footer image byens netværk