print logo

Byen vågner: Fra trash til treasure - om genbrug i byrum og landskab

Kom med når kreativ direktør og stiftende partner i BOGL, Jens Linnet, fortæller om udviklingen i tegnestuens tilgang til genbrug og genanvendelse af materialer og ressourcer i byrums- og landskabsprojekter i Danmark og udlandet.

Deltagerliste (opdateret 01.10)

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Vil du på venteliste så skriv en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dk

Luk fuld beskrivelse

Genbrug og genanvendelse af materialer og ressourcer i landskabsarkitekturen er et fagområde i rivende udvikling. Hos landskabstegnestuen BOGL har tilgangen til emnet, på få år, udviklet sig fra afgrænset genbrug af konventionelle materialer til radikale dogmer, der tilfører begrebet ’stedsspecifik arkitektur’ en helt ny dimension.

Fra ’genbrug af materialer udefra’, som var den herskende tilgang i Fremtidens Gårdhave på Østerbro; over ’genbrug af stedets egne materialer eller strukturer, der har en særlig fortælling eller karakter’ som det er tilfældet i Passagen i Thisted; til ’genbrug af alle stedets eksisterende materialer og ressourcer’, som der for øjeblikket eksperimenteres med på Krakas Plads og Sigynsgade i København.

Vi besøger BOGL og hører kreativ direktør og stiftende partner, Jens Linnet, fortælle om udviklingen i tegnestuens tilgang til genbrug og genanvendelse af materialer og ressourcer i byrums- og landskabsprojekter i Danmark og udlandet. Oplægget taler ind i genbrug og genanvendelse af både levende og døde materialer og ressourcer i landskabsarkitekturen og italesætter de muligheder og udfordringer, som dette fokus medfører - æstetisk, funktionelt, økonomisk og processuelt.

For det stiller nye krav til samarbejdet med både andre rådgivere, entreprenører, leverandører og bygherrer, når vi ønsker at arbejde mere regenerativt og forvandle ’trash’ til ’treasure’ i landskabs- og byrumsprojekter.

Som noget ganske særligt vil vi også blive præsenteret for et endnu ikke offentliggjort vinderforslag fra en stor, europæisk arkitektkonkurrence, hvor BOGLs kompromisløse tilgang til bevaring, genbrug og genanvendelse viste sig at blive udslagsgivende for resultatet.

Om BOGL
BOGL er en prisvindende, skandinavisk arkitektvirksomhed med speciale i landskabsarkitektur og planlægning. BOGL har kontorer i København og Oslo og arbejder med transformation af byrum, parker og veje, klimasikring, biodiversitet og grøn mobilitet. Tegnestuen står bl.a. bag Remiseparken og Sundbyøster Plads på Amager i København, Passagen & Smedjen i Thisted og Odder Folkepark. På tegnebrættet lige nu er fx Bispebjerg Torv og Frederiksborgvej, Klimaparken i Ballerup og Byparken på Slagterigrunden i Holstebro.

Fotokreditering:
Portræt af Jens Linnet: Büro Jantzen
Passagen Thisted og Straussvej: Mikkel Eye

 

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Vil du på venteliste så skriv en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dk



Program

  • 08:30 God morgen - vi byder på kaffe & croissanter
  • 08:45 Oplæg v/ Jens Linnet, kreativ direktør og stiftende partner i BOGL
  • 09:30 Afsluttende spørgsmål & dialog
  • 10:00 Fortsat god dag

Praktisk information

Dato og tid

28/10 2024 08:30 - 10:00

Adresse

Tranevej 16, 3. sal
2400 København NV

Deltagerantal

40

Mødested

På tegnestuen på 3. sal

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen telefon: 23344601

Praktisk information

Dato og tid

28/10 2024 08:30 - 10:00

Adresse

Tranevej 16, 3. sal
2400 København NV

Deltagerantal

40

Mødested

På tegnestuen på 3. sal

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette Sofie Larsen telefon: 23344601

footer image byens netværk