print logo

Byens Saloner: Bæredygtig beslutningskraft

Hvordan kan samspillet mellem offentlige myndigheder, kommercielle aktører og private rådgivere skabe grundlag for mere bæredygtige beslutninger i fremtidens byggeri? Det stiller vi skarpt på på årets Building Green.

Luk fuld beskrivelse

Kom til Byens Saloner på Building Green og bliv klogere på den bagvedliggende proces og det samarbejde, der førte til beslutningen om at bevare fremfor at nedrive Høje-Taastrups gamle rådhus.

I samtalen deltager Michael Ziegler, borgmester i Høje-Taastrup Kommune, René Brandt, direktør i Ikano Bolig og Anders Lendager, kreativ direktør i Lendager Arkitekter, der sammen vil dele deres tanker om, hvorfor det var vigtigt at ændre kurs i projektet og i stedet sætte bæredygtigheden i centrum i udviklingen af en ny lokalplan. 

Historien kort
I den oprindelige lokalplan, som var udarbejdet af Høje-Taastrup Kommune, stod den 17.000 m2 store rådhusbygning til nedrivning. Grundstykket skulle sælges med en foreliggende lokalplan om, at nedrivningen skulle skabe plads til et helt nyt boligområde i stedet.

Det var ejendomsudvikler Ikano Bolig, der i 2023 købte grundstykket. Sammen med arkitekterne fra Lendager indså de hurtigt, at det ville være mere hensigtsmæssigt for projektets klimaaftryk at ændre kurs. Derfor fremlagde de i stedet et nyt skitseforslag, hvor rådhuset kunne omdannes til 200 attraktive lejligheder, suppleret af 130 nye rækkehuse på det samlede areal.

Parternes forsøg på at få byrådet til at omgøre deres beslutning om - jævnfør lokalplanen - at nedrive rådhuset endte i dette tilfælde godt, og byrådet har nu stemt ja til, at der skal udvikles en ny lokalplan for området. Projektets parter fik dermed sat bæredygtighedshensynet i centrum – en proces, der har krævet både mod og risikovillighed af såvel de private som de offentlige aktører.

Bæredygtig beslutningskraft
På arrangementet dykker vi ned i, hvordan det lykkedes parterne at ændre kurs og skabe en løsning, hvor cirkulær økonomi og bygningsbevaring blev integreret. Michael Ziegler vil fortælle om kommunens rolle og de politiske beslutninger, mens René Brandt vil dele det kommercielle perspektiv på, hvordan man kan forene forretning og bæredygtighed. Arkitekt Anders Lendager vil give et indblik i, hvordan omdannelse fremfor nedrivning kan nedbringe byggeriets klimapåvirkning og samtidig skabe nye helt muligheder i arkitekturen.

Kom med og bliv klogere på, hvordan offentlige og private aktører kan samarbejde om at skabe en mere klimavenlig vej for fremtidens byggeri. 

Arrangementet finder sted torsdag den 31. oktober kl. 9:25-10:15 på Building Green i Forum, København.

Du finder os på Specialist Talks scenen. 

Du kan hente en gratis billet her, og tilmelding er ikke nødvendig.




Praktisk information

Dato og tid

31/10 2024 09:25 - 10:15

Adresse

Forum, Julius Thomsens Pl.1
1925 Frederiksberg

Deltagerantal

100

Mødested

Building Green, Specialist Talks

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet Fibiger 2234 6629

Praktisk information

Dato og tid

31/10 2024 09:25 - 10:15

Adresse

Forum, Julius Thomsens Pl.1
1925 Frederiksberg

Deltagerantal

100

Mødested

Building Green, Specialist Talks

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet Fibiger 2234 6629

footer image byens netværk