print logo

BIG HQ - nyt hovedkontor i Nordhavn

BIG - Bjarke Ingels Group er rykket til Nordhavn i et nybygget domicil på spidsen af Sundkaj, der med sin komplekse konstruktion skubber til grænserne for, hvad betonbyggeri kan. Udenfor er et tidligere parkeringsområde omdannet til offentlig park og promenade, der er med til at gøre stedet til en ny destination i byen.

Deltagerliste (opdateret 16.09)

Arrangementet er lukket for tilmeldinger - vil du på venteliste så skriv en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dk

Luk fuld beskrivelse

Få et kig ind i BIGs nye hovedkontor i København, hvor den internationale arkitektvirksomhed har været både egen designer og bygherre. Og som er det første realiserede eksempel på et fuldt integreret BIG LEAP-design, der kombinerer BIGs forretningsområder: Landscape, Engineering, Architecture, Planning og Product.

Det nye domicil på knap 5.000 m2 er 27 meter højt fordelt på syv etager og står opført i rå beton og glas på den yderste spids af Sundmolen i Nordhavn med en fantastisk udsigt over havnen.

En bærende betonkonstruktion af in situ-støbte megabjælker stablet forskudt ovenpå hinanden, giver, sammen med store vinduespartier, facaden et skiftende udtryk mellem lukkede og transparente felter. Fra alle etager er der udgang til sammenhængende terrasser, der som en trappe snor sig 140 meter langs facaden hele vejen rundt om bygningen og ender i en grøn tagterrasse.

Både skaber de forskudte etagedæk en kaskade af sammenhængende planer bundet sammen af markante ståltrappe og med kig hele vejen op gennem bygningen. Som et særligt arkitektonisk greb, bæres alle dæk af én, centralt placeret, naturstenssøjle.

I det indre åbne plan er faciliteter som lager- og printerrum afskærmet af reolvægge, som også skjuler tekniske installationer, elevator og toiletter. Møderum er placeret ud mod vandet og har vægge af glas.

Bygningen integrerer sol- og geotermiske energisystemer, hvilket bidrager til, at hovedsædet kører på 60% vedvarende energi og dækker 84% af husets varmeforbrug og 100% af nedkølingsforbruget. BIG HQ er derudover designet til at opnå DGNB Guld-certificeringen.

For enden af molen åbner en offentlig park i sommeren 2024, designet af BIGs landskabsarkitekter, der giver københavnerne et rekreativt uderum med unikt kig ind over Københavns havn. Det tidligere parkeringsområde er forvandlet til en 1500 m² sandpark, inspireret af de danske sandstrande og kystskove. Fyrretræer og egetræer bliver plantet mod nord for at beskytte mod havnens barske vinde, mens der mod syd skabes områder med beplantning, sten og skov for at støtte biodiversiteten og skabe bløde overflader til leg og afslapning. I forlængelse af parken bygger By & Havn en 500 meter lang træbrygge, som yderligere etablerer et byrum langs kajkanten.

Bygningen blev præmieret med Københavns Kommunes bygningspræmiering 2024. 

BIG HQ er arbejdsplads for ca. 350 medarbejdere. Projektet har været seks år undervejs (heraf var to år byggeperiode) og stod færdigt i 2023.

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.

Arrangementet er lukket for tilmeldinger - vil du på venteliste så skriv en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dk



Program

  • 16:30 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 16:40 Introduktion til BIG og rundvisning i huset v/ Finn Nørkjær, partner og arkitekt hos BIG
  • 18:00 Forfriskning & netværk
  • 18:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

18/09 2024 16:30 - 18:30

Adresse

Sundkaj 165
2150 Nordhavn

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes foran indgangen

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck, tlf. 20841973

Praktisk information

Dato og tid

18/09 2024 16:30 - 18:30

Adresse

Sundkaj 165
2150 Nordhavn

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes foran indgangen

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck, tlf. 20841973

footer image byens netværk