print logo

Dansk Erhverv

august 2024


Dansk Erhverv repræsenterer en lang række brancher inden for bl.a. handel, oplevelse, vidensbaseret rådgivning, transport og service. Fra at byggeri har været en mindre del af organisationen, oplever vi nu en stigende interesse fra virksomheder fra alle led i byggeriets værdikæde, og byggeri har nu fået et godt fodfæste i Dansk Erhverv. 

Visionen for Dansk Erhverv er, at Danmark skal være verdens bedste land at drive virksomhed i. Og det gælder også for byggeriet. Danmark skal være verdens bedste land at bygge i – lige fra salg af byggematerialer, over selve byggeriet til håndtering af affald.

Vores ambition er at tilbyde medlemmer et grønt alternativ, hvor de ud over en ambitiøs erhvervs- og arbejdsgiverorganisation også får solid, nærværende rådgivning inden for personaleforhold og virksomhedsdrift, herunder også arbejdsmiljø samt tilbydes relevante medlems- og netværksarrangementer.

Helt centralt for os er at få endnu mere cirkulær økonomi ind i bygge- og anlægsbranchen, så vi i langt højere grad genbruger og genanvender byggematerialer og derved mindsker ressourceforbruget og CO2-aftrykket. Vi skal også nedbringe spild og CO2-aftrykket i selve byggeprocessen og på byggepladsen samt fremme anvendelsen af biobaserede bygge- og anlægsmaterialer. Den grønne transformation kræver de rette rammevilkår og tager tid, og derfor har vi bl.a. tilsluttet os Reduction Roadmap, så der kommer det nødvendige pres til denne grønne transformation af bygge- og anlægsbranchen.

Børsen skal genopbygges, no matter what!

De store flammer, som omfavnede det ikoniske dragespir den 16. april, står skarp printet hos mange. Børsens kulturhistoriske værdi er ubestridelig, men derudover var Børsen også arbejdsplads for en stor del af de ansatte i Dansk Erhverv. Faktisk havde medarbejderne i Byg, Teknik og Service til huse på anden sal lige ved Børstårnet – på den ”forkerte” side af brandvæggen.

Da branden brød ud, var der allerede en omfattende restaurering af Børsen i gang, hvor målet var at bringe den tilbage til den klassiske renæssance-bygning, som var det oprindelige udtryk. Det indebar, at der skulle nyt kobbertag på hele bygningen, facadens mursten skulle udskiftes, og bygningens omfattende sandstensudsmykninger skulle restaureres

Ikke mange timer efter branden udmeldte adm. direktør Brian Mikkelsen, at Børsen skal genopbygges. Det betyder, at Børsens ydre vil blive genopbygget 1:1 med de ændringer, der allerede var godkendt af fredningsmyndighederne. Ligeledes er det ambitionen, at den gamle og ikoniske børssal bliver genopført. Der vil blive set på, om øvrige dele af den nedbrændte bygning kan optimeres, så de afspejler nutidens behov.

Knap halvdelen af Børsen er ikke brændt og står stadig med Christian 4.s tømmer i tagkonstruktionen og de lokaler, som lå længst væk fra branden, ligner stort set sig selv. Den tilbageværende bygning har dog været udsat for store mængder røg og saltvand i forbindelse med branden og slukningsarbejdet. Derfor er der blevet fjernet gulv, lofter og paneler flere steder, så vi undgår skimmelsvamp. Lige nu er håbet, at det bliver muligt at etablere en (glas)væg mellem brandtomten og den ikke-nedbrændte del, så der på sigt kan etableres arbejdspladser.

Hvorfor er vi med i Byens Netværk?

Netværk, fremtidige samarbejder og partnerskaber, udveksling af viden og erfaringer inden for det byggede miljø er nogle af de ord, som ligger bag Dansk Erhvervs interesse i at blive en del af Byens Netværk.

Læs mere på danskerhverv.dk

 

footer image byens netværk