I over 100 år har vi fredet bygninger og arkitektur med særlig værdi for den fælles kulturarv. Få en online introduktion til nogle af Københavns fredede bygninger og bliv klogere på, hvordan synet på, hvad der er fredningsværdigt, har ændret sig gennem tiden.
Bagefter kan du tage dine kolleger, venner, ægtefælle eller familie med ud og opleve arkitekturen på egen hånd på en byvandring gennem indre København.
Deltagerliste (opdateret 24.03.2021)
”Man freder ikke bygninger, fordi de er smukke. Man freder bygninger, fordi de har en historie at fortælle, og fordi de betyder noget for os.”
Fredningsekspert og arkitekturhistoriker Jannie Rosenberg Bendsen ved, hvad hun taler om. Sammen med professor, arkitekt Mogens A. Morgen har hun forfattet bogen Fredet, der omhandler dansk bygningsfredning fra vedtagelsen af bygningsfredningsloven i 1918 til 2018.
Få et indblik i bygnings- og fredningshistorie gennem 100 år, når Jannie Rosenberg Bendsen giver en online introduktion til nogle af Københavns fredninger, herunder bl.a. Københavns Universitet, Rundetårn, Reformert Kirke, Landemærket, Kronprinsessegade, Harsdorffs Hus, Amalienborg og Nyhavn.
Undervejs bliver vi klogere på dansk bygningsfredning og den første lov af 1918. Hvilke bygninger og arkitektur er gennem tiden blevet tillagt værdi? Hvilke vurderinger har haft indflydelse på beslutningerne? Og hvorfor er det ikke kun æstetikken, der har en betydning?
Bagefter kan du på egen hånd - eller i mindre grupper med kolleger, venner eller familie - gå ud i byen og se fredningerne.
Dato og tid
24/03 2021 15:30 - 16:30
Adresse
Microsoft Teams - online event. Du modtager et link forud for mødet
Deltagerantal
100
Mødested
Hjemme hos dig selv
Kontakt
kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973