Kom med indenfor i det nu færdige Experimentarium i Hellerup og oplev den nye arkitektur, der sætter fokus på naturvidenskab og teknik og er en hyldest til nysgerrigheden. Udstillingsarealet er fordoblet og byder på hele 16 interaktive udstillingsuniverser om naturvidenskab og teknologi.
Efter to et halvt års arbejde er Experimentarium nu genopstået på sin gamle plads i Hellerup. Den 26. januar 2017 genåbnede Experimentarium efter en omfattende ud- og ombygning på den velkendte adresse i Tuborg Havn.
Arkitekterne fra CEBRA er inspireret af det stof, Experimentarium er gjort af, og alt står derfor i naturvidenskabens tegn - ikke mindst centerets to spektakulære trapper. Den svungne kobberbeklædte Helixtrappe i indgangshallen er inspireret af DNA-strengens dobbelte helixstruktur. Den spejlbeklædte X-formede Vektortrappe i den anden ende af bygningen har taget sit navn fra matematikken og beskriver den korteste afstand mellem to punkter.
Siden 1991 har Experimentarium haft til huse i den gamle sodavandstappehal i Tuborg Havn, men nu har centeret taget et kvantespring i form og indhold. På soklen af den gamle bygning står et moderne og markant arkitektonisk byggeri med forskudte etager beklædt med perforeret aluminium. CEBRA har genbrugt fundamenter og murværk fra de gamle sodavandstappehaller, og som en hyldest til Experimentariums fortid er facaderne lavet af 28 tons aluminium fra bl.a. omsmeltede sodavandsdåser og kapsler.
Nytænkende og levende formidling af naturvidenskab
Det nye Experimentarium har fordoblet sit udstillingsareal, og på de nu 9.000 m2 frister 16 helt nye udstillinger med mulighed for udforskning af alt fra lysets forunderlige egenskaber over videnskaben bag sæbebobler til at gå på opdagelse i verdens største, interaktive kuglebane i en udstilling om verdenshandel, skibstrafik og olieudvinding. Hvordan er det for eksempel at stå på broen af et containerskib i orkan? Der er et helt særligt flow mellem udstillinger og etager for de besøgende. Det vindende arkitektprojekt har nemlig i høj grad taget hensyn til sammenhængen mellem de forskellige funktioner i bygningen, der udspringer fra Experimentariums spidskompetence; nytænkende særudstillinger og levende formidling af naturvidenskab.
Læs mere om arkitekturen i Experimentarium på CEBRAs website.
Byens Netværk var sidst på besøg i juni 2016, da byggeriet endnu stod på. Se reportagen fra vores byggepladsbesøg her.
Foto 1: Den smukke kobbertrappe ved indgangen, inspireret af DNA’s snoede, dobbelthelix-form. Foto: Adam Mørk.
Foto 2: Experimentarium udefra med hovedindgangen til højre. Foto: Adam Mørk.
Foto 3: Indgangen til Lyslabyrinten byder på et slør af tåge, hvor du kan opleve, hvordan farvet lys bliver synligt i luften. David Trood.
Alle fotos er fra experimentarium.dk.
Dato og tid
04/05 2017 14:00 - 16:30
Adresse
Experimentarium, Tuborg Havnevej 7
2900 Hellerup
Deltagerantal
40
Mødested
Vi mødes ved indgangen
Kontakt
mvs@byensnetvaerk.dk
23450221