Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


15. september 2022

Hvordan bygger man bæredygtige boliger af høj kvalitet, når de samtidig skal kunne betales af et SU-budget? Byens Saloner indtager scenen på årets Building Green i Forum med en paneldebat om Den bæredygtige studieby med udgangspunkt i tre forskellige bæredygtige studieboligkoncepter, hvor bæredygtighed er tænkt ind både fysisk, socialt og økonomisk. Med i panelet er: Frederik Noltenius Busck, Co-CEO, CPH Village, Mia Manghezi, projektudviklingsdirektør, PensionDanmark og Morten Graven Bilde, Head of UMEUS concept & development, NREP.

Da debatten finder sted på Building Green, er den åben for alle interesserede. Deltagelse kræver dog, at man har en adgangsbillet til Building Green (kan fås gratis her). 

Arbejder du med bæredygtighed og kunne du tænke dig at dele viden, erfaringer og udfordringer på tværs af fag og virksomheder? Så er netværksgruppen Bæredygtighed i Byen måske noget for dig, din kollega eller medarbejder. I netværksgruppen mødes vi 5 gange om året for at blive og gøre hinanden klogere på nogle af de mange dagsordener omkring bæredygtighed i byggeriet. Kunne du tænke dig at høre mere, så læs her eller kontakt Katja

Byens Stafet er videregivet til Lars Gemynthe Gylling, arkitekt, associeret Partner og Head of Business Development i CEBRA, der er en af parterne bag værktøjet Reduction Roadmap, som oversætter det globale budget for udledning af drivhusgasser til konkrete, årlige reduktionsmål for dansk boligbyggeri: "Jeg tror og håber på, at det vil få branchen til at opdage, hvor travlt vi har med at redefinere måden, vi bygger på – og at det er en opgave, som alle aktører i byggeriet skal løse sammen, hvis det skal lykkes". Læs også Lars' svar på, hvad der skal til for at skabe vellykket byudvikling - og se med hvilket spørgsmål og til hvem, stafetten er sendt videre. 

Vi er også glade for at kunne byde velkommen til to nye medlemmer; Dansk Arkitektur Center (DAC) og advokatvirksomheden Bech-Bruun. Vi ser frem til at mødes og videndele med jer på vores kommende arrangementer. 

Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

90% af Københavns ældre ejendomme plages af fugt. Fugt er ikke kun skadeligt for bygninger, men også for økonomien og mange ejendomsejere døjer med høje, årlige udgifter på grund af opstigende fugt. Med Biodry forhindres opstigende fugt i murede fundamenter ved hjælpe af en ny schweizisk teknologi, der ikke kræver indgreb i bygningen. Læs mere i Månedens profil


Byens Klumme

Stedsans er en afgørende driver for vellykkede projekter

Det virker næsten banalt – og alligevel er manglen på stedsans stadig en udfordring visse steder i dansk byggeri. Stedet skal og må altid være en af de primære og fælles drivere, når vi udvikler projekter. Læs Byens Klumme af Lisbeth Nørskov, Copenhagen Director hos CEBRA.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Lars Gemynthe Gylling, arkitekt, associeret partner og Head of Business Development i CEBRA. Læs bl.a. om vellykket byudvikling, værktøjet Reduction Roadmap og om faktorer og barrierer for at skabe gode, blandede byer og realisering af et områdes potentiale. Læs med her.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Steno Diabetes Center Copenhagen, 20. september
Når arkitektur forenes med natur og holistisk behandling, kan vi skabe rammer, der både forebygger, behandler og uddanner. Vi oplever hvordan, når vi sammen med arkitektteamet bag projeket besøger det nye Steno Diabetes Center Copenhagen.

 


LilleSyd – bæredygtig bydel i Herfølge Vest, 28. september - få pladser
Vi besøger og hører om udvikling af en ny bydel i Herfølge Vest sammen med initiativtagerne Peter Aalbæk Jensen og Lise Palm. Den nye bydel skal baseres på bæredygtige principper og bestå af forskellige boligtyper, hvor alle bidrager til fællesskabet. Vi slutter af med at spise sammen i forsamlingshuset LilleSyd. 


Nedslag i Nordvest, 29. september
Tag med til Nordvest, hvor den lokale tegnestue LAARK på en gårur i deres nærmiljø vil dele deres tanker om den arkitektoniske og bydelsmæssige udvikling i området med fokus på nogle af de historiske og nutidige greb, som de ser tegner bydelen.  


Byen vågner: Stedsans og social bæredygtighed​, 3. oktober - ONLINE
Hvorfor er det ikke kun vigtigt at tale om stedets sans, men også om vores forskellige evner til at sanse byen og omgivelserne. Og hvad det betyder for udviklingen af vores by og byggeri – med plads til alle. 


Byens Saloner: Middelalderbyen i fremtiden​, 5. oktober
Bliv klogere på Københavns Kommunes forslag til udvikling af Middelalderbyen, når stadsarkitekt Camilla van Deurs tager os med ind i maskinrummet for de kommende planer – og herefter vil et panel med repræsentanter fra lokalområdet diskutere fremtidens visioner, behov og løsninger. 


Stedsans - et fremtidigt sanseligt og poetisk samfund?​, 12. oktober - venteliste
Hvordan skaber vi steder og rum funderet i de sanselige og poetiske værdier? Vi besøger en meget unik og særegen lokation, hvor alt er struktureret med udgangspunkt i den poetiske væren. Men vi afslører ikke, hvor det er.  


Stedsans - tanker, følelser og associationer i byens rum​, 13. oktober
I Jernbanebyen på Otto Busses Vej kaster vi et blik på det Copenhagen Architecture festival-aktuelle tema ”stedsans”. Hvilke tanker, følelser og associationer opstår i byens rum, og hvordan opdager vi dem? Vi mødes til morgenkaffe i Vesterbro Village Fælleshus til en oplevelsesanalyse i og af byens rum.  


Byens Saloner: Forstæder på forkant - med stadsarkitekterne Jesper Pagh og Tina Saaby, 13. oktober
Kom med til den tredje salon i serien om landets stadsarkitekter. Vi zoomer ind på Rødvore og Gladsaxe og spørger, hvad der skal til for at sikre sin position som en attraktiv og konkurrencedygtig forstad. 


Renovering af Designmuseum Danmark, 26. oktober - venteliste
Designmuseum Danmark i Bredgade er genåbnet efter en omfattende renovering af de historiske bygninger, sandstensudsmykninger og alle udstillings- og gæsteområder. Vi besøger museet sammen med det projektteam, der nænsomt har transformeret museets indre og ydre.


Postbyen - anden etape, 1. november
Anden etape af udviklingen af Postbyen er i fuld gang og består af kontorbygningen The Stamp samt fire tårne med boliger, hotellejligheder og Health Club. Vi tager på byggepladsbesøg og hører om de nye projekter.

 


Byens Saloner: Den bæredygtige studieby, 3. november
Hvordan bygger man bæredygtige boliger af høj kvalitet, når de samtidig skal kunne betales af et SU-budget? Byens Saloner faciliterer en debat på Building Green om bæredygtige studieboligkoncepter: Studio[Home] fra PensionDanmark, UMEUS fra NREP og CPH Village og hører, hvordan parterne bag arbejder med det bæredygtige element - såvel i bygningernes fysiske udformning som socialt og økonomisk.


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her.


Nyheder fra medlemmerne

www.byens-netvaerk.dk

Lysets Dag 2022 - Bæredygtigt lysdesign i en klimaudfordret fremtid, 6. oktober i Ballerup
Hvordan fastholder vi prestige i at arbejde med lysdesign, når fremtidens installationer helst ikke skal bruge energi? Lysets Dag sætter fokus på bæredygtigt lysdesign i en klimaudfordret fremtid og byder på indlæg fra lysdesignere og eksperter fra ind- og udland samt præsentation af aktuelle projekter. Dagen sluttes af med paneldebat ledet af arkitekt Ane Cortzen.


Mød Fagerhult på Architect@Work og Light Symposium​
Den 7. & 8. september kan du møde Fagerhult på Architect@Work og se det innovative armatur Multilume Re:Think. Og den 21.-23. september deltager Fagerhult på Light Symposium Copenhagen, hvor der bl.a. bliver sat fokus på bæredygtigt lysdesign.


www.byens-netvaerk.dk

Verdensmålsudstillingen 2030 Now
2030 NOW er en udstilling, der fortæller om FN’s 17 Verdensmål – mål for en verden, hvor alle skal kunne trives, men ikke på bekostning af planeten og fremtidige generationers muligheder. Udstillingen vil inspirere, overraske og ikke mindst engagere i vores fælles fremtid - formidlet gennem kunst, fotografi, grafik og ord. Udstillingen kan opleves i København, Aarhus, Sønderborg og Aalborg i løbet af 2022.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link